logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

El president de l’AMTU, Jordi Xena, i l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, han signat el conveni de col·laboració en virtut del qual l’AMTU prestarà servei tècnic en la gestió delservei de Taxi a la Demandaper als veïns de Can Carreras i Montesol.

Pineda de Mar ha posat en marxa un servei de Taxi a la Demanda per als veïns de Can Carreras i Montesol. El servei, que funciona de 7.00 a 20.00 h, de dilluns a divendres (no festius), ha començat a funcionar en periode de proves. L’AMTU assessora a nivell tècnic per impulsar aquest servei que vol oferir un servei ajustat a les necessitats del municipi i fer més sostenible i viable el sistema de transport públic local.

El servei es dirigeix a lespersones empadronades a Pineda de Mari residents alsbarris de Can Carreras i Montesol. Aquests ciutadans podran fer ús del servei de taxi a la demanda, sempre prèvia reserva trucant al 93 762 96 00, amb un mínim de 24h d'antelació. Els usuaris hauran d’indicar el lloc i l'hora de la recollida i les dades del retorn, en el cas que la persona usuària necessiti el servei d'anada i tornada. També s'indicarà el nombre de passatgers que utilitzaran el taxi (màxim quatre persones) i, un cop gestionada la reserva, la persona beneficiària rebrà una trucada de confirmació del servei.

El taxi recollirà l’usuari el dia i l'hora i al lloc acordat, segons consti a la reserva, i el trasllat fins al centre urbà, on l'usuari pot escollir la parada on vol baixar. Hi ha cinc parades fixades: l'estació de Renfe, la Plaça de les Mèlies, el Centre d'Assistència Primària (CAP) de Pineda Centre, el Centre d'Assistència Primària (CAP) de Poblenou i la Deixalleria municipal a la zona del Polígon de Mas Roger. L'usuari també pot utilitzar el servei per fer el trajecte contrari. És a dir, des de les parades del centre urbà fins al domicili particular de Can Carreras o Montesol.

Cada trajecte té un cost de 9 euros, dels quals 2,50 euros els paga la persona beneficiària (en el moment de realitzar el servei) i 6,50 euros els subvenciona l'Ajuntament de Pineda. Els majors de 65 anys, les persones amb mobilitat reduïda acreditada (mínima 33%) i les persones amb problemes de mobilitat puntual (acreditat amb informe mèdic i durant el temps que així ho determini el metge), poden fer ús il·limitat del servei, mentre que la resta d'usuaris (no inclosos en cap dels casos anteriors) podran fer fins a sis trajectes durant l'any.

L'Ajuntament de Pineda ha editat un tríptic informatiu (que s'adjunta) en el qual es detalla total la informació del nou servei de Taxi a la Demanda. En la posada en marxa del servei també hi col·labora el col·lectiu taxista de la població.