logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L'Ajuntament s'adhereix al sistema T-Mobilitat impulsat per l'Autoritat del Transport Metropolità per implementar bitllets intel·ligents.

Els usuaris del transport urbà de Sitges disposaran en 1 o 2 anys d'un nou sistema de bitllets que funcionaran amb un xip integrat, basat en el concepte tecnològic contactless, un nou model tecnològic fonamentat en la incorporació de la tecnologia sense contacte en la venda i validació, i que facilitarà l'accés als autobusos.

El sistema substituirà els actuals bitllets amb banda magnètica, que obliga a validar la targeta per enregistrar la informació sobre número de viatges, encara que durant un temps conviuran els dos sistemes. Les futures targetes amb xip podran incloure més d'un títol de transport en una única targeta, oferint més flexibilitat als viatgers, i només caldrà recarregar-les.

Segons el regidor de Via Pública, Cementiris i Mobilitat, Lluís Marcé, els nous bitllets "facilitaran l'accés als autobusos, evitant haver de dispensar el bitllet per fer la validació. Només acostant-se a la màquina es validarà el viatge, deixant les mans lliures als usuaris". Segons Marcé, l'actual sistema és antiquat i cal adaptar-se als nous avenços, que comporten grans avantatges als ciutadans.

Va ser el propi regidor qui va signar l'acord amb l'ATM i Transports Ciutat Comtal el passat dia 20 de setembre. L'empresa pública i el concessionari disposaran els recursos tecnològics necessaris per fer possible el nou sistema.

 

Informació extreta de la web www.eixdiari.cat