logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003


DPTOPAugmentarà l'oferta els caps de setmana en diverses línies i en el trajecte a l'aeroport, i els serveis que no accepten passatge a última hora passaran a transportar usuaris.

 

Les millores començaran a aplicar-se d'aquí tres setmanes, a partir del cap de setmana del 6 i 7 de març, tal com ha decidit l'òrgan mixt de coordinació Generalitat-Renfe. Aquestes millores són bàsicament dues ampliacions que es portaran a terme al servei de Rodalies. Els viatgers d'última hora veuran com alguns dels trens que abans no paraven s'aturaran a recollir passatgers. Aquests canvis afectaran quatre trens de diferents trams: la R-2 sud (concretament el que surt de Vilanova i la Geltrú a les 21.08 h); la R-4 (dos serveis que surten de Sants al voltant de les 23 h en direcció a Montcada Bifurcació, ente altres), i el recorregut entre Vilafranca del Penedès i Sant Vicenç de Calders de les 00.12 h.

 

Informació exteta del diari El Periódico de 18 de febrer de 2010.

 

 

 

Comunicat de premsa DPTOP (17/02/2010)


 

Rodalies de Catalunya incorpora dos nous trens Civia i acorda les primeres millores en el servei
 

L’Òrgan Mixt de Coordinació Generalitat – Renfe ha acordat implantar a partir del cap de setmana del 6-7 de març una nova freqüència per sentit Barcelona – Aeroport, així com establir altres nous serveis. Aquests nous trens són els primers a entrar en servei després del traspàs del servei de Rodalia de Barcelona i són també els primers a estrenar la nova imatge de Rodalies de Catalunya.

 

Pla de renovació del parc de trens
 
A partir de demà els viatgers de la xarxa de Rodalia de Barcelona comptaran amb dos trens nous que contribuiran a millorar la qualitat del servei que actualment dónaRenfe, tant en capacitat, com en fiabilitat i confort. Avui el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, iel president de Renfe, Teófilo Serrano, han presentat les noves unitats.

 

Aquest nous trens formen part del nou contingent que de forma gradual s'està incorporant al parc de vehicles del servei de Rodalies de Catalunya que ja compta amb 53 dels 80 trens Civia previstos per al període 2006-2012, és a dir un 26,9% del parc total de trens, que ara mateix disposa de 197 unitats. Es preveu que aquest mateix any s'incorporin una quinzena de trens Civia més i s'arribi així a uns 68 nous trens aproximadament, un 34 % de tot el parc. D'aquesta manera, es renova la flota de trens que dóna servei a la xarxa de Rodalia de Barcelona, que actualment, amb una mitjana d'edat per tren de menys de 12 anys, és ja una de les més modernes d'Europa.

 

Els dos trens començaran a prestar servei demà dijous a la línia R1 (Molins de Rei-Maçanet Massanes per Mataró).

 

Millores en el servei
 
En la reunió mantinguda aquest matí, l’Òrgan Mixt de Coordinació Generalitat – Renfe ha aprovat les següents millores en el servei:


- Nova freqüència diària per sentit Barcelona – Aeroport: amb el nou servei els treballadors i viatgers que es desplacin a l’Aeroport podran arribar a les 05.30 hores. Els horaris d’aquests nous dos trens seran:

> Estació de França (05.00) – Aeroport (05.30)

> Aeroport (05.42) – Estació de França (06.12)

- Increment d’una freqüència per hora i sentit al tram Martorell-Vilafranca els dissabtes, diumenges i festius. : d’aquesta, manera els viatgers d’aquest trajecte disposaran de dos trens per hora i sentit en la connexió amb Martorell-Barcelona-Terrassa. Dos d’aquests trens ampliaran el seu recorregut al trajecte Vilafranca – Sant Vicenç de Calders


- Implantació de trens amb servei als viatgers de circulacions que ara mateix son de caràcter tècnic, pel que no presten servei als clients de Rodalies de Catalunya. Els nous serveis són:

> Nou tren diari a la línia R2 sud, amb sortida de Vilanovaa les 21.08 i arribada a Estació de França a les 22.08.

 

> Prolongació de recorregut de dos trens de la línia R4 al tram Barcelona Sants – Montcada Bifurcació els dies laborables de dilluns a divendres. Aquests nous serveis sortiran de Sants a les 22.56 i 23.25 amb arribada a Montcada Bifurcació a les 23.15 i 23.44, respectivament. D’altra banda, dissabtes, diumeges i festius, es prolongarà el recorregut d’un tren de la línia R4 en aquest trajecte amb sortida de Sants a les 22.39 i arribada a Montcada Bifurcació a les 22.58 hores.


> Ampliació de recorregut d’un tren al tram Vilafranca – Sant Vicenç de Calders els dies laborables de dilluns a divendres. Aquest tren sortirà a les 00.12 de Vilafranca amb arribada a Sant Vicenç de Calders a les 00.36 hores i, abans d’arribar a Vilafranca, incorporarà aturades a Lavern-Subirats i La Granada.

 

L’Òrgan Mixt de Coordinació avaluarà l’evolució d’aquests nous serveis i estudiarà la implantació d’altres millores.

 

 

Civia: més capacitat, millor confort 

 

Civia és una plataforma tecnològica dissenyada per Renfe per als serveis de Rodalies de Catalunya, concebuda per a donar una resposta de qualitat al transport massiu de viatgers en nuclis urbans i metropolitans. Els nous trens estan dotats dels últims avanços tecnològics en seguretat, sostenibilitat, accessibilitat i confort.
 
Els nous trens , de 5 cotxes i capacitat per a 757 viatgers, compten amb un disseny interior dels nous que ofereix espais lluminosos i diàfans, amb passadissos intercomunicadors que faciliten la mobilitat interior. A més, s’han instal·lat seients ergonòmics i sistemes de vídeo amb pantalles TFT, així com un sistema de comunicació que permet informar als passatgers directament des del centre de control en cas d’incidència.
 
D’altra banda, els nous serveis disposen de sistemes d’insonorització, així com de regulació automàtica de temperatura en funció de la temperatura exterior. Tot això emprant materials amb característiques ignífugues i de prestacions anti vandàliques, de llarga durada i de fàcil neteja. A més, per a millorar la seguretat interior compten amb dues càmeres de vídeo vigilància a cada cotxe.
 
La nova imatge
 
Els nous trens incorporats avui són els primers a entrar en servei després del traspàs del servei de Rodalia de Barcelona al Govern de la Generalitat acordat per la Comissió Mixta de Transferències Administració de l’Estat-Generalitat el passat 29 de desembre. L’acord ha convertit la Generalitat en l’autoritat ferroviària de Rodalia de Barcelona a partir de l’1 de gener de 2010.
 
Per tal de traslladar a la ciutadania el missatge de canvi i renovació que comporta la nova etapa que s’obre amb aquest traspàs, el Govern ha creat una nova imatge i logotip que materialitza aquest concepte i reflecteix visualment la nova titularitat del servei a càrrec de la Generalitat de Catalunya. La nova imatge s’anirà incorporant gradualment tant als trens, com a les estacions de la xarxa de Rodalia, a mesura que vagin introduint-se millores al servei.
 
En aquest sentit, aquests dos nous trens Civia són també els primers a estrenar la nova imatge de Rodalies de Catalunya.
 


Rodalies de Catalunya
 
DPTOPLa nova marca Rodalies de Catalunya designa una nova organització funcional que integra tots els serveis de Rodalia previstos en l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

 

En aquest sentit, a banda dels serveis de Rodalia de Barcelona, ja traspassats, està previst que la Generalitat també assumeixi la gestió dels serveis Regionals, la qual cosa permetrà la creació de serveis de Rodalia també al Camp de Tarragona, a Lleida i a Girona, d’acord amb el que recull el Pla de Transports de Viatgers 2008-2012.
 
D’altra banda, la nova imatge corporativa, aprovada pel Govern de la Generalitat, s’ha dissenyat d’acord amb el Pla d’harmonització i identificació visual corporativa del grup d’empreses i organismes vinculats al DPTOP. El disseny del logotip segueix, doncs, les característiques gràfiques bàsiques dels conjunts identificadors de les empreses del grup. Així, utilitza un quadrat en color taronja com a fons d’una R en color blanc.

 

El color taronja dóna continuïtat a la identificació d’altres serveis i empreses ferroviàries de la Generalitat, com ara Ifercat i FGC. La R sintetitza el concepte del canvi de Cercanías a Rodalies, tant pel que fa a la seva denominació com en les millores que el Govern vol impulsar en aquest servei.  

 

Descarregar comunicat del DPTOP sencer [clica aquí