logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Millor oferta de serveis d'autobús a Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí

 L'actuació ha consistit en ampliar les freqüències de pas i els recorreguts de les línies per acostar els usuaris a l'Hospital Comarcal, les estacions d'autobusos i de FGC, així com a àrees industrials.

  

S'han incorporat 4 nous serveis: dos circulars per a garantir la mobilitat interna a Igualada, i dos més per a enllaçar la capital de la comarca de l'Anoia amb Santa Margarida de Montbui, per una banda, i Vilanova del Camí, per l'altra. Aquestes millores comportaran una inversió anual de 972.000 euros, dels quals el DPTOP assumirà el 70% i l'Ajuntament d'Igualada el 30% restant.

 

Així, les noves línies són:


Lína L1. Igualada — Santa Margarida de Montbui: el servei comunicarà Santa Margarida de Montbui, tant en el barri de Sant Maure com en el nucli antic, amb el centre Igualada, les estacions d’autobusos i d’FGC, l’Hospital Comarcal d’Igualada i el polígon industrial de Les Comes. A més, s’ampliarà la cobertura territorial en l’eix oest de la ciutat d’Igualada i facilitarà la comunicació amb l’Hospital i el polígon industrial Les Comes des de l’interior de la ciutat. S’oferiran autobusos cada 30 minuts, de dilluns a dissabtes feiners. Els serveis que arribaran al nucli antic de Santa Margarida de Montbui, passaran cada 60 minuts. Pel que fa als diumenges i festius, el servei comptarà amb un autobús cada hora.


Línia L2. Igualada – Vilanova del Camí: la línia garanteix la connexió ràpida entre Igualada i Vilanova del Camí amb un recorregut ampliat al barri de La Pau, de Vilanova del Camí. L’itinerari a Igualada segueix el passeig Jacint Verdaguer, passant pel costat de l’estació d’autobusos, i comunica sense necessitat de transbordament amb l’Hospital Comarcal d’’Igualada. La freqüència de pas d’aquesta línia serà de 30 minuts de dilluns a dissabtes feiners, i d’un autobús cada hora els diumenges i festius.


Línies L3 i L4 (Circulars): les dues línies recorren la ciutat d’Igualada circularment en sentit est – oest (línia L3) i oest – est (línia L4). El disseny circular i l’ampli radi d’abast del seu recorregut permeten arribar arreu de la ciutat i facilitar un accés còmode i ràpid al servei per part dels usuaris. El servei aprofita l’obertura de la carretera de l’Espelt per afegir la zona de Fàtima al recorregut d’ambdues línies. La freqüència de pas a cada línia serà cada 20 minuts de dilluns a divendres feiners, cada 30 minuts els dissabtes i feiners del mes d’agost i cada hora els diumenges i festius.


Els nous serveis, que són gestionats per l’empresa SA Masats, Transports Generals, formen part del sistema tarifari integrat de l’Autoritat del Transport Metropolità de la Regió Metropolitana de Barcelona (ATM). D’aquesta manera els usuaris disposaran del ventall de títols de l’ATM que els permetran transbordar entre servei d’autobusos urbans i interurbans, i ferrocarril utilitzant un bitllet únic, i gaudir de les tarifes dels títols multiviatge.

 

Descarregar comunicat sencer [clica aquí]

Informació extreta del web www.gencat.cat/ptop.