logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Amb 254 quilòmetres que creuen 57 municipis, l’eix trencarà la radialitat de la xarxa

 

Ja s’ha aprovat de manera definitiva el pla director urbanístic de l’Eix Transversal Ferroviari. Aquest pla permet efectuar les reserves de sòl necessàries per a la futura línia de tren i defineix i millora els traçats i estacions del futur eix, que dóna servei a 9 comarques.

El projecte, que comportarà una inversió aproximada de 6.500 milions d’euros, significa segons la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, una aposta pel reequilibri territorial, ja que prioritzarà la transversalitat sobre la radialitat, i suposarà obrir un nou accés a Barcelona i millorar la deficient línia Lleida-Manresa.

L’eix Transversal Ferroviari serà una línia mixta de mercaderies i de viatgers en alta velocitat que unirà Lleida, Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Igualada, Manresa, Vic i Girona, i connectarà amb la línia d’alta velocitat a Lleida i Girona, on enllaçarà de manera directa o indirecta amb els seus aeroports.

Aquest nou eix tindrà un ample internacional i estarà dissenyat per a trens de viatgers de fins a 250 quilòmetres per hora i de mercaderies de fins a 120. De les 10 estacions de viatgers de la línia, 8 seran noves.

Informació extreta del diari El Periódico de 10 de gener de 2010.