logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L'empresa pública Tabasa ha iniciat la licitació de les obres de construcció d'un nou carril bus-VAO a l'autopista C-58 entre Ripollet i l'avinguda Meridiana, amb un pressupost de 119 MEUR.

El projecte comprèn la construcció d'un nou carril bus-VAO de 6,7 quilòmetres de longitud a l'autopista C-58, entre Ripollet i l'avinguda Meridiana, que permetrà facilitar la circulació dels vehicles de transport públic col·lectiu i els d'alta ocupació (VAO), i millorar, així, la mobilitat en aquesta zona.

La nova via addicional serà segregada respecte de la plataforma actual de la C-58, i tindrà dos carrils, tots dos en el mateix sentit. Aquests seran reversibles, de manera que es podran utilitzar en sentit Barcelona i en sentit Ripollet, d'acord amb les necessitats concretes de mobilitat. El nou carril bus es construirà a nivell, aprofitant el centre de la calçada actual en gairebé tot el recorregut, amb dos carrils de 3,5 metres cadascun i vorals d'un metre i mig. Per tal d'encabir el nou carril bus a l'actual mitjana, de 4 metres d'amplada, s'ampliarà l'autopista lateralment.

Informació extreta de la web www.gencat.cat.