logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

L'empresa pública Tabasa ha iniciat la licitació de les obres de construcció d'un nou carril bus-VAO a l'autopista C-58 entre Ripollet i l'avinguda Meridiana, amb un pressupost de 119 MEUR.

El projecte comprèn la construcció d'un nou carril bus-VAO de 6,7 quilòmetres de longitud a l'autopista C-58, entre Ripollet i l'avinguda Meridiana, que permetrà facilitar la circulació dels vehicles de transport públic col·lectiu i els d'alta ocupació (VAO), i millorar, així, la mobilitat en aquesta zona.

La nova via addicional serà segregada respecte de la plataforma actual de la C-58, i tindrà dos carrils, tots dos en el mateix sentit. Aquests seran reversibles, de manera que es podran utilitzar en sentit Barcelona i en sentit Ripollet, d'acord amb les necessitats concretes de mobilitat. El nou carril bus es construirà a nivell, aprofitant el centre de la calçada actual en gairebé tot el recorregut, amb dos carrils de 3,5 metres cadascun i vorals d'un metre i mig. Per tal d'encabir el nou carril bus a l'actual mitjana, de 4 metres d'amplada, s'ampliarà l'autopista lateralment.

Informació extreta de la web www.gencat.cat.