logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

18 de març de 2021

La nova estació d'autobusos a la Bisbal d'Empordà entrarà en funcionament el 27 de març vinent.

La instal·lació se situa a la carretera GI-664, a l’alçada del carrer del Doctor Robert, a prop del CAP del carrer de Marquès de Cruïlles. La nova estació permet dotar el municipi d’unes instal·lacions adients per a la parada i estacionament del transport públic col·lectiu per carretera, així com facilitar espais i serveis que garanteixin la comoditat i el confort dels viatgers en les esperes.

La ubicació de l’estació d’autobusos en aquest indret ve condicionada per la bona connexió a la xarxa supramunicipal. L’accés i sortida d’autobusos cap a la carretera GI-664 en direcció a Cruïlles que connecta amb la C-66 afavoreix la connectivitat dels serveis. L’obra ha inclòs l’eixamplament del tram de la GI-664 entre la rotonda d'intersecció d'aquesta carretera i la C-66z i el carrer de Josep Maria Folch i Torres, amb l’objectiu d’assegurar que els autobusos es puguin creuar amb seguretat per a accedir a la nova estació.

Així mateix la nova estació d’autobusos s’ha dotat d’un sistema de vídeo vigilància i informació remota per a la seguretat de les persones usuàries, així com d'una pantalla informativa i de tres càmeres, amb la seva connexió al sistema central i el programari corresponent.

400 persones usuàries diàriament

Actualment, els serveis d’autobús que tenen parada a la Bisbal d’Empordà són: Girona-Palafrugell-Palamós, la Bisbal – Figueres; Begur – la Bisbal – Girona i la Bisbal- Monells –Girona. Aquestes línies generen en total més de 40 busos i unes 400 persones usuàries diàriament. Sobre l’oferta de serveis, el Secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha assenyalat que el Departament “està estudiant com introduir nous serveis o millores, com la connectivitat i coordinació amb els serveis ferroviaris, tot recollint les peticions del municipi”.