logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

1 de desembre de 2020

Terrassa ja compta amb una nova Ordenança de Mobilitat, després que el ple de l’ajuntament l’aprovés definitivament el passat 27 de novembre.

L’Ordenança inclou per primera vegada, una nova normativa que regula l’ús del patinet elèctric i d’altres vehicles de mobilitat personal, i també, en prohibeix la circulació a les voreres i als menors de 14 anys.

A més, la normativa estableix la velocitat genèrica a 30 km/h en les vies urbanes exceptuant les vies que tenen més de dos carrils de circulació. També, prohibeix, d’aquí a un any, l’estacionament en vorera de motos i ciclomotors.

En aquest sentit, l’Ordenança de Mobilitat, actualitza dues normatives. Primerament, la normativa de circulació de persones i vehicles en la via urbana de 1997 i modificada al 2010, seguidament de la parada, estacionament i retirada de vehicles i de béns mobles de la via pública de l’any 91.

Segons l’Ajuntament de Terrassa, l’Ordenança de Mobilitat permetrà millorar la qualitat de l’aire i avançar en el projecte de Revolució Verda.Patinet elèctric