logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Aquesta decisió afecta a 11 de les 15 línies que operen a la ronda Universitat, les quals deixaran de tenir la parada terminal en aquesta via.

26 de novembre de 2020

La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a petició del consistori municipal, han acordat modificar l’emplaçament de les terminals de les línies regulars supramunicipals de la ronda de la Universitat de Barcelona. Aquesta decisió afecta a 11 de les 15 línies que operen a ronda Universitat, les quals deixaran de tenir la parada terminal en aquesta via.

Les línies afectades per aquesta decisió són les següents:    bcn bus

 • Línia Lleida, Berga i Puigcerdà (1 línia): està operada per Alsa, empresa concessionària de la Generalitat de Catalunya.
 • Línies Olesa-Manresa (3 línies: Barcelona-Abrera-Olesa-Manresa, e22 exprés Manresa i e23 exprés Olesa) estan operades per Hispano Igualadina (Monbus), empresa concessionària de la Generalitat de Catalunya.
 • Línia Castelldefels-Port Ginesta (1 línia: L94): està operada per Mohn, empresa concessionària de l’AMB.
 • Línies Maresme no exprés (3 línies: C3-Vilassar de Dalt, C4 Premià de Mar i C6 Cabrils): estan operades per Empresa Casas (Moventis), empresa concessionària de la Generalitat de Catalunya.
 • Línies Garraf (3 línies: e14 Sant Pere de Ribes, e15.1 Vilanova i la Geltrú i e16 Sitges): estan operades per Cintoi Bus, empresa concessionària de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta intervenció es reduiran prop del 60% les expedicions que tenen lloc en aquest espai.

L’acord de reordenació a què han arribat la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona preveu que a la ronda de la Universitat només hi restin 4 línies, que es traslladaran de manera provisional a plaça Catalunya i plaça Universitat, mentre s’executin les obres de transformació de la ronda.

 • Línies Maresme exprés (2 línies: e11.1 Mataró Centre i e11.2 Mataró Nord)
 • Línies Castelldefels (2 línies: L95 i e95).

Es preveu traslladar 5 terminals més

A banda de la intervenció a la ronda de la Universitat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona també han acordat el trasllat de les parades terminals de 5 línies més, situades a punts cèntrics de la ciutat. Són les següents: 

 • Línies Olot-Camprodon (2 línies): actualment la parada d’inici i final està situada a Pau Claris/Consell de Cent. Estan operades per Teisa, empresa concessionària de la Generalitat de Catalunya.
 • Línia Tortosa, Amposta i Batea (1 línia): actualment està situada a Numància/Diagonal. Està operada per Hife, empresa concessionària de la Generalitat de Catalunya.
 • Línia Salou, Reus, Cambrils i Tarragona (1 línia): actualment està situada al passeig de Gràcia. Està operada per l’Empresa Plana, empresa concessionària de la Generalitat de Catalunya.
 • Línia de Vic (1 línia: e12): actualment està situada al carrer Casp. Està operada per Sagalés, empresa concessionària de la Generalitat de Catalunya.

Seguiment de les actuacions

Les administracions, conjuntament amb els operadors i FECAV com a associació representant de les empreses de transport de viatgers en autobús, han acordat fer un seguiment permanent de la implantació d’aquestes mesures per tal de valorar-ne la seva posada en funcionament i poder garantir que han resultat eficients per a la millora de l’atenció als usuaris i han tingut un impacte positiu sobre la demanda dels serveis de transport públic.