logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

12 de novembre de 2020

El director de Transport i Mobilitat, David Saldoni ha presentat de forma telemàtica als representants del territori, la reestructuració i ampliació de l’oferta de les línies de transport interurbà que uneixen Vic, Roda de Ter, Manlleu i l’Esquirol. Saldoni també ha explicat en què consisteixen la nova línia de bus que connecta Vic i altres municipis amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

Pel que fa a les diferents línies de bus de poblacions del nord est de la capital de la comarca d’Osona, a partir de dilluns 16 de novembre:

L’actual línia (460) Manlleu - Roda de Ter - Vic es transforma en la línia (460) Roda de Ter – Vic, passant de 12 a 15 expedicions d’anada i de tornada de dilluns a divendres feiners i ampliant la franja horària de servei amb una primera expedició a les 6.10h des de Roda de Ter a Vic i a les 6.40h des de Vic a Roda de Ter.

L’actual línia Rupit-Esquirol-Manlleu-Roda de Ter-Vic es converteix en dues línies: la de l’Esquirol – Manlleu – Roda de Ter, amb horari de dilluns a divendres feiners, excepte agost i la línia Rupit – l’Esquirol – Vic, amb horari de dilluns a divendres feiners, excepte agost, dissabtes i festius. S’adjunten els fulletons de les diferents línies.

La reestructuració de l’oferta suposa incrementar les comunicacions de l’Esquirol amb Roda de Ter i Manlleu i entre l’Esquirol i Vic mitjançant el transbordament a Manlleu. D’aquesta manera, de 3 expedicions d’anada i de tornada entre l’Esquirol i Vic es passa a 8 expedicions d’anada i 9 de tornada de dilluns a divendres feiners, excepte el mes d’agost. Alhora es millora l’oferta dels dies feiners del mes d’agost, dissabtes feiners i festius.

Es modifica el recorregut del bus pel nucli de Manlleu i s’adapta el temps del recorregut a la realitat del servei.

Aquestes comunicacions són operades per l’empresa 25 Osona Bus, de Sagalés, que l’any 2019 van transportar 113.144 usuaris.

Nova línia que comunica Vic amb la UAB

Així mateix, també es crea un nou servei de bus que connecta Vic, Tona, La Garriga amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

 D’aquesta manera, el servei Vic-UAB comptarà amb aquestes expedicions:

  • Sortides Vic: 7.10h -13.15h – 18.00h
  • Sortides UAB (eix central): 8.16 – 14.21h – 19.06h

Aquestes millores es posaran en servei quan la UAB recuperi les classes presencials aturades per la pandèmia de la COVID-19.

En declaracions del director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, “continuem treballant a la comarca d’Osona per millorar les connexions entre els diferents municipis, escoltant les necessitats del territori. A més, la nova línia amb la UAB permetrà als estudiants anar i tornar el mateix dia, tot posant el màxim de facilitats als joves de la comarca en la seva mobilitat.”