logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L'ús de la mascareta continua essent obligatori i no es podran realitzar activitats que suposin haver de treure-se-la, com menjar o beure.

16 d'octubre de 2020

La xarxa de transport públic seguirà oferint el 100% de la seva capacitat encara que la demanda baixi considerablement donades les noves restriccions. L’Autoritat del Transport Metropolità, seguint la resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, aplicarà mesures que garanteixin el manteniment de l’oferta actual. Només es mantindrà l’excepció del transport públic nocturn, i tots els serveis ferroviaris (metro TMB, FGC i Tram) finalitzaran el seu servei a la mitjanit tots els dies. El NitBus de l’àrea metropolitana es mantindrà amb l’oferta completa com fins ara.

L’ATM demana més flexibilització horària de les activitats laborals i docents que no es veuen afectades per les restriccions. Només amb més flexibilització dels horaris d’entrada i sortida podran evitar-se les hores punta del transport públic, situades fonamentalment de 6 a 9h del matí, que suposen una major concentració de persones. Malgrat això, l’ATM recorda que la demanda mitjana en hora punta se situa, excepte en ocasions episòdiques, a un 64% respecte l’any passat.

Compliment de la normativa d’autoprotecció

L’ús correcte de la mascareta és obligatori a tot el transport públic, en tot moment, i sense excepcions. Totes aquelles activitats que puguin suposar treure’s la mascareta, com menjar o beure, s’han d’evitar en qualsevol cas per part de les persones usuàries.

Per tal de potenciar les mesures d’autoprotecció, els diferents operadors de la xarxa de transport públic reforçaran la instal·lació de gels hidroalcohòlics en aquelles estacions interiors on encara no n’hi havia dispensadors disponibles.

En qualsevol cas, l’ATM vol recordar que els diferents estudis efectuats internacionalment sobre la incidència del transport públic en la transmissió del coronavirus indiquen que aquesta és mínima.

Finalment, i donades les restriccions previstes a la resolució, l’ATM establirà un procediment de compensació per les T-jove afectades per la supressió de la docència universitària teòrica presencial. Aquest procediment, en la línia de les compensacions ja aplicades pels títols afectats per l’estat d’alarma de la primera onada, s’anunciarà properament.