logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

3 de setembre de 2020

En el marc del projecte europeu ConnECT des d’avui es posen en servei dues noves rutes d’autobús per impulsar la mobilitat de l’Espai Català Transfronterer (ECT) i afavorir la interconnexió, la coordinació i la millora d’horaris i freqüències entre municipis, regions i veïns a totes dues bandes de la frontera. Es tracta de les línies Porté-Puigcerdà-Montlluís i Formiguera-Puigcerdà-Er.

Tríptic Formiguera PuigcerdàLa primera línia, Porté-Puigcerdà-Montlluís, connectarà els ciutadans francesos amb l’Hospital Transfronterer i l’estació de tren de Puigcerdà i als ciutadans de Puigcerdà i la Cerdanya els permetrà desplaçar-se en bus fins l’estació d’esquí de Porté o anar a Montlluís i d’allí arribar a Perpinyà.

Amb l’altra línia, Formiguera-Puigcerdà-Er, els ciutadans francesos tindran dos expedicions per anar a l’Hospital Transfronterer i a l’Estació de tren de Puigcerdà.

Porté-Puigcerdà-Montlluís

En concret, en sentit Montlluís-Porté, els ciutadans francesos tindran dues expedicions per anar a l’Hospital Transfronterer i a l’Estació de tren de Puigcerdà. Una que surt a les 8:40h de Montlluís i arriba a les 9:30h a l’Hospital i 9:35h a l’Estació de tren; i l’altra expedició surt a les 14:05h de Montlluís i arriba a les 14:55h i 15:00h, respectivament. A més, aquestes dues expedicions, tenen coordinació amb serveis de bus que venen de Perpinyà. 

En aquesta mateix sentit, Montlluís-Porté, els ciutadans de Puigcerdà i de la Cerdanya podran agafar un autobús a les 9:35h a l’Estació de tren de Puigcerdà per anar a l’estació d’esquí de Porté a les 10:25h. 

En sentit Porté Montlluís, els ciutadans francesos tindran dos expedicions per tornar de l’Hospital Transfronterer o intercanviar amb l’Estació de tren de Puigcerdà. Una que passa a les 11:50h per l’Hospital i 11:55h per l’Estació de tren i que arriba a Montlluís a les 12:45h; i l’altre expedició que passa a les 16:40h per l’Hospital i 16:45h per l’Estació de tren i que arriba a Montlluís a les 17:35h. 

En sentit Porté-Montlluís, els ciutadans de Puigcerdà i de la Cerdanya podran agafar un autobús a les 16:45h a l’Estació de tren de Puigcerdà per arribar a Montlluís a les 17:35h, on podran agafar un altre autobús que arribarà a Perpinyà a les 19:45h. Aquest autobús està pensat per quedar-se a Perpinyà. Per poder tornar a Puigcerdà, hi haurà un autobús que surt de l’Estació de tren de Perpinyà a les 6:30h i arriba a Puigcerdà a les 9:35h, fent transbord a Montlluís.  Tríptic Porté Puigcerdà

Formiguera-Puigcerdà-Er

En sentit Formiguera-Er, els ciutadans francesos tindran dos expedicions per anar a l’Hospital Transfronterer i a l’Estació de tren de Puigcerdà. Una que surt a les 8h de Formiguera i arriba a les 9:25h a l’Hospital i 9:30h a l’Estació de tren; i l’altre expedició surt a les 13:35h de Formiguera i arriba a les 15h i 15:05h respectivament. 

En sentit Er-Formiguera, els ciutadans francesos tindran dos expedicions per tornar de l’Hospital Transfronterer o intercanviar amb l’Estació de tren de Puigcerdà. Una que passa a les 13h per l’Hospital i 13:05h per l’Estació de tren i que arriba a Formiguera a les 14:35h; i l’altre expedició que passa a les 17:15h per l’Hospital i 17:20h per l’Estació de tren i que arriba a Formiguera a les 18:50h. 

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, mitjançant la Direcció General de Transports i Mobilitat, és el soci principal o cap de fila del projecte europeu ConnECT per ampliar i millorar el servei d’autobús de l’espai català transfronterer entre Catalunya i França. Els altres dos socis que participen en el Projecte són, d’una banda, la Regió d’Occitània i de l’altra, el Consell Departamental del Pirineu Oriental CD’66. 

Aquest projecte, que duu el lema “unim persones, eixamplem horitzons”, implementarà noves rutes d’autobús per afavorir la mobilitat i la interconnexió, la coordinació i la millora d’horaris i freqüències entre municipis, regions i veïnatge a totes dues bandes de la frontera. Alhora, afavorirà el contacte territorial amb l’Hospital de la Cerdanya, a Puigcerdà, i amb tota la xarxa de salut. 

Quatre corredors de mobilitat 

El projecte ConnECT aborda quatre eixos o corredors de mobilitat seleccionats per definir les línies d’autobús, amb els seus recorreguts, punts de parada i horaris, per coordinar-los amb altres modes de transport públic i sostenible. Està previst que entrin en servei entre el final de 2020 i el principi de 2021.

Recorreguts consultables al Mou-te

Tota la xarxa de transport públic de la Regió d’Occitània ja es pot consultar al cercador de rutes “Mou-te amb transport públic per Catalunya”, des de la pàgina web i a través de qualsevol dispositiu mòbil. “Mou-te” permet consultar informació actualitzada de les línies -recorreguts, parades, horaris i afectacions-. 

El projecte ConnECT està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa Interreg V-A EspanyaFrança-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya-FrançaAndorra, i se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.