logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

10 d'agost de 2020

Els usuaris de la línia Corbera de Llobregat – Barcelona (e8) poden consultar ara, des de l'app d'Autocorb - empresa operadora del servei-, la previsió d'ocupació dels autobusos al llarg d'un mateix dia. Aquesta informació els permet triar, en cada moment, l'expedició que més els convé. APP Autocorb

L'objectiu d'aquesta nova funcionalitat que s'ha introduït a l'app és  aconseguir que els usuaris optin per aquelles expedicions que van més buides, equilibrant així l’oferta i la demanda del servei. En el marc de la crisi sanitària, això permetrà minimitzar les aglomeracions als autobusos i així ajudar en la lluita contra la pandèmia.  

Les estimacions d’ocupacions es basen en un algoritme, desenvolupat pels investigadors del laboratori inLab FIB de la UPC, que permetrà realitzar estimacions acurades dins d’un entorn canviant. La implementació del mòdul de predicció d’ocupacions s’estava treballant des de fa mesos, però l’arribada del COVID-19 ha precipitat la seva entrada en funcionament amb una primera versió beta.

Aquest nou mòdul s’integra dins de l’ecosistema Intelibus, un Sistema d’Informació en temps real pel sector del transport de viatgers, que utilitza les posicions GPS dels autobusos i el sistema de ticketing per a donar informació útil i en temps real tant als clients del transport públic com a les empreses operadores del servei.

Els usuaris poden descarregar-se l’APP d’Autocorb des de Play Store i l’App Store. L’app d’iOs, a més, està adaptada per a persones cegues, que també podran beneficiarse de la nova eina.

La xarxa exprés.cat compta amb 40 línies de busos d’altes prestacions distribuïdes per tot Catalunya. Iniciatives com aquesta demostren que el transport públic s’adapta a la nova realitat, es digitalitza i millora per facilitar la mobilitat sostenible i segura de la ciutadania.