logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

8 de juliol de 2020

Els usuaris de la línia e12 Vic – Barcelona, de la xarxa d’autobusos d’altes prestacions de la Generalitat de Catalunya poden des d’avui comprar bitllets senzills ambunnamed 12targeta en una màquina d’autovenda situada a l’estació de Vic. El sistema, que posa en marxa l’empresa Sagalés, emet un bitllet amb un codi QR que es valida al bus amb una validadora de codi QR, agilitzant així l’embarcament i, per tant, millorant la velocitat comercial de la línia. A més, en el marc de la crisi sanitària, això permetrà minimitzar els contactes personals i així ajudar en la lluita contra la pandèmia.

A més, a la pròpia pantalla de la màquina d'autovenda de l’estació d’autobusos de Vic es pot consultar també el temps de pas real per a la sortida del proper bus (a través del SAE). Llavors l’usuari podrà comprar bitllets d’anada o d’anada i tornada amb antelació. L’operadora també ofereix la possibilitat de comprar els bitllets a través de la seva web i app, generant també un codi QR que després es valida a bord del bus.

La xarxa exprés.cat compta amb 40 línies de busos d’altes prestacions distribuïdes per tot Catalunya. Iniciatives com aquesta demostren que el transport públic s’adapta a la nova realitat, es digitalitza i millora per facilitar la mobilitat sostenible i segura de la ciutadania.