logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

18 de desembre de 2019

L’alcalde, Jesús Naharro, ha signat aquest migdia el conveni d’integració tarifària del bus urbà d’Abrera a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) amb el director general de l'ATM, Pere Torres, a l'Ajuntament. El regidor de Mobilitat, Jordi Moreno, i tècnics del consistori i de l'ATM han assistit a l'acte de signatura.

D’aquesta manera, Abrera passarà a formar part del Sistema tarifari Integrat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) a partir de l'1 de gener de 2020. La integració tarifària permetrà que els habitants es puguin desplaçar allà on desitgin, pagant una única vegada i validant un sol cop el títol, encara que canviïn de mitjà de transport.   1090383

Avantatges per les usuàries i usuaris
Aquesta nova iniciativa permetrà als usuaris dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), així com de l'autobús urbà i interurbà de tota la regió metropolitana de Barcelona, poder desplaçar-se amb un cost molt més reduït i, alhora s’estarà contribuint a una mobilitat molt més sostenible. El servei del nou bus urbà serà de dilluns a diumenge.

Nou servei del bus urbà
Des de l'Ajuntament d’Abrera s’està treballant en el nou servei de transport urbà que properament arribarà a tots els barris del municipi. El nou servei comptarà amb el desdoblament de la ruta, connectant el nucli urbà del municipi amb els barris de Sant Miquel, Can Villalba i Les Carpes i el barri de Ca n'Amat.

Tarifes 2020 del Sistema Integrat de Mobilitat Metropolitana de Barcelona
Les noves tarifes entraran en vigor a partir del dia 1 de gener del 2020. Hi haurà 3 títols integrats unipersonals:
T-casual, per a 10 viatges a utilitzar durant l’any. Pensat per a persones que utilitzen amb menor freqüència el transport públic i, unipersonal.
T-usual, per a un nombre il·limitat de viatges durant 30 dies consecutius. Destinat a persones que fan servir sovint el transport públic i, serà personalitzat.
T-jove, per a un nombre il·limitat de viatges durant 90 dies consecutius. Per a persones de fins a 25 anys i, també, personalitzat.

Aquests 3 títols, conjuntament amb la T-16, amb un nombre de viatges il·limitat, per a l’edat de 4 a 16 anys (inclosos) i de caràcter gratuïta, constitueixen la base del sistema tarifari.