logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

18 de desembre de 2019

L’alcalde, Jesús Naharro, ha signat aquest migdia el conveni d’integració tarifària del bus urbà d’Abrera a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) amb el director general de l'ATM, Pere Torres, a l'Ajuntament. El regidor de Mobilitat, Jordi Moreno, i tècnics del consistori i de l'ATM han assistit a l'acte de signatura.

D’aquesta manera, Abrera passarà a formar part del Sistema tarifari Integrat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) a partir de l'1 de gener de 2020. La integració tarifària permetrà que els habitants es puguin desplaçar allà on desitgin, pagant una única vegada i validant un sol cop el títol, encara que canviïn de mitjà de transport.   1090383

Avantatges per les usuàries i usuaris
Aquesta nova iniciativa permetrà als usuaris dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), així com de l'autobús urbà i interurbà de tota la regió metropolitana de Barcelona, poder desplaçar-se amb un cost molt més reduït i, alhora s’estarà contribuint a una mobilitat molt més sostenible. El servei del nou bus urbà serà de dilluns a diumenge.

Nou servei del bus urbà
Des de l'Ajuntament d’Abrera s’està treballant en el nou servei de transport urbà que properament arribarà a tots els barris del municipi. El nou servei comptarà amb el desdoblament de la ruta, connectant el nucli urbà del municipi amb els barris de Sant Miquel, Can Villalba i Les Carpes i el barri de Ca n'Amat.

Tarifes 2020 del Sistema Integrat de Mobilitat Metropolitana de Barcelona
Les noves tarifes entraran en vigor a partir del dia 1 de gener del 2020. Hi haurà 3 títols integrats unipersonals:
T-casual, per a 10 viatges a utilitzar durant l’any. Pensat per a persones que utilitzen amb menor freqüència el transport públic i, unipersonal.
T-usual, per a un nombre il·limitat de viatges durant 30 dies consecutius. Destinat a persones que fan servir sovint el transport públic i, serà personalitzat.
T-jove, per a un nombre il·limitat de viatges durant 90 dies consecutius. Per a persones de fins a 25 anys i, també, personalitzat.

Aquests 3 títols, conjuntament amb la T-16, amb un nombre de viatges il·limitat, per a l’edat de 4 a 16 anys (inclosos) i de caràcter gratuïta, constitueixen la base del sistema tarifari.