logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

10 de desembre de 2019marquesina

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet actuacions per millorar l’accessibilitat de 47 marquesines d’autobús al Vallès Oriental per donar compliment a les normes que garanteixen l’ús per part de persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs han consistit en la substitució del banc interior per un de nou que té reposabraços i una alçada d’acord amb la normativa actual. A més, s’ha col·locat un suport isquiàtic, una barana per recolzar-se que millora la comoditat dels usuaris durant l’espera.  

També s’ha desplaçat a l’altra banda de la marquesina el planímetre amb la informació dels horaris i les parades. D’aquesta manera, s’evita interferir amb les persones assegudes al banc o amb les que estan recolzades al nou suport.   

Les 47 marquesines renovades són a Mollet (4), Martorelles (4), Montornès (2), Caldes (6), Lliçà de Vall (7), Lliçà d’Amunt (7), Parets (3), Santa Maria de Martorelles (1), Vilalba (2), Santa Maria de Palautordera (8), Gualba (2) i Figaró (1).

L’objectiu de la conselleria és fer aquestes millores en les 1.500 marquesines que hi ha arreu del país. De moment, s’ha actuat en les primeres 135.