logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

A partir del 23 de setembre, es podrà sol·licitar el servei a través d'una app, gestionada per l'AMTU

6 de juliol de 2019

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, i el secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín, han presentat les novetats en transport públic a la comarca per a aquest any, entre les quals hi haurà una millora substancial dels serveis de transport a la demanda (TAD), a l'Alt i Baix Berguedà i també una millora de la mobilitat per a la comunitat educativa.  CCBerguedà

El Consell Comarcal i el Departament de Territori estant treballant per aplicar algunes modificacions horàries en el servei de TAD i per incorporar noves parades a Berga (per exemple, l’Hospital de Sant Bernabé o el passeig de la Pau) i recorreguts, amb l’objectiu de reorganitzar i millorar el servei actual.

A més, a partir del 23 de setembre, els usuaris podran sol·licitar el servei de TAD a través d'una nova aplicació, que estarà gestionada per l'AMTU, i amb la qual es vol facilitar la reserva del servei. L'AMTU rebrà les peticions que arribin via app, i una vegada feta la gestió, l'usuari rebrà la confirmació al seu telèfon mòbil. És previst que aquesta aplicació estigui en fase de proves durant quatre mesos, és a dir, fins a final d'any.

El Servei de Transport a la Demanda s’ofereix des de finals de 2009 des del Consell Comarcal als municipis de l’Alt Berguedà que no tenen línia regular de viatgers. El 2017 es va donar un nou impuls al servei ampliant-lo a més municipis del sud de la comarca i es va passar de 1.100 viatgers als 2.300 usuaris de l’any 2018. La previsió, amb les noves mesures, és arribar als 2.500 usuaris.

Aquest servei permet connectar –els dies laborables, prèvia sol·licitud– tots els pobles i nuclis habitats del Berguedà que no tenen servei de transport regular per carretera amb la resta de la xarxa. D’aquesta manera, poden tenir connexió amb les línies per anar a Berga, Manresa o Barcelona.

A més de les millores en el servei de transport a demanda, també es milloren els següents serveis:
-Expedició Bagà-Berga-Manresa
-Potenciació de les comunicacions amb la Universitat de Vic
-Nova línia Berga – UAB
-Millora de les comunicacions entre Berga i la Pobla de Lillet
-Prova pilot a les Valls del Pedraforca i del Llobregat

Increment d'usuaris

Durant la presentació d’avui, s’ha fet balanç de l’evolució de la demanda de transport públic per carretera al Berguedà en el període 2015-2018. En aquest sentit, cal ressaltar dues tendències: un fort increment d’usuaris en els serveis a Barcelona com a conseqüència de l’increment de l’oferta i també un augment dels usuaris del transport a la demanda. En total, s’ha registrat un increment de la demanda del 31,5%, en passar dels 180.542 usuaris de 2015 als prop de 237.500 de l’any 2018.