logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Lliçà d’Amunt, 18 de febrer de 2019

El director general de l’AMTU, Joan Prat, ha assistit aquest passat diumenge a l’acte de presentació dels nous busos híbrids de la flota de Transports de Lliçà d’Amunt, i que ha servit per donar el tret de sortida als actes de celebració del 20è aniversari de TLA, que es commemora aquest any.

Transports de Lliçà d’Amunt incorporarà aquesta setmana, de forma gradual, tres nous vehicles híbrids que, a partir d’ara, cobriran les línies dels sistema de transport urbà del municipi, que connecta els diversos barris amb el centre i també amb la ciutat de Granollers i les estacions de tren. L’oferta de TLA inclou 8 línies els feiners i 4 els caps de setmana i festius.   Lliçà dAmunt

Es tracta de tres autobusos estàndard de 12 metres, amb capacitat per a 90 passatgers cadascun i adaptats per a persones amb diversitat funcional. Aquests autobusos recullen les darreres tecnologies en vehicles de transport de passatgers, a més d’estar dotats d’una part motriu amb tecnologia híbrida que els fa molt més eficients, a la vegada que redueixen l’emissió de gasos i partícules i la contaminació acústica.

El regidor de Transport públic i mobilitat, Manel Busquets, va parlar de l’evolució de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA) des dels seus inicis, ara fa 20 anys, fins ara. TLA va començar el 1999 amb 1 vehicle i 13 places i aquest 2019 compta amb 4 vehicles i 351 places, que ens converteix en la segona flota urbana del Vallès Oriental. A més, TLA ha passat de 3.070 viatges l’any 1999 a més de 240.000 l’any 2018.

Manel Busquets també va explicar els avantatges del nou model d’autobús urbà: més capacitat, més espaiós, més còmode, adaptat i, sobretot, més ecològic, entre altres qualitats.

Per la seva banda, Ramon Sagalés, conseller delegat de Sagalés, l’empresa operadora del servei, va dir que el servei de transport urbà de Lliçà d’Amunt havia estat un repte per a l’empresa i que Lliçà d’Amunt és un poble líder en aquest àmbit.

L’Alcalde, Ignasi Simón, va parlar de l’aposta de l’Ajuntament per la mobilitat alternativa i la sostenibilitat. També va destacar que el transport públic no és obligatori en una població de 15.000 habitants i va dir que el que està fent Lliçà d’Amunt és únic i som un exemple.

La celebració va acabar amb un piscolabis i un petit recorregut amb els nous autobusos urbans.