logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

6 Març de 2018

Mollerussa ha inaugurat una nova estació d'autobusos, situada la nord del nucli urbà, i al costat de l'estació de trens. El nou emplaçament d'aquesta estació permet que els 57 autobusos que circulen per l'autovia A-2 puguin parar a la capital del Pla sense entrar al nucli urbà. Els 42 restants continuen passant pel centre.  estació busos Mollerussa

El dia de la inauguració, l'estació ja va rebre 400 viatgers. El mateix dia també es va obrir el pas soterrat per accedir-hi. L'estació està formada per un edifici, on hi ha la sala d’espera i serveis, i una marquesina per a 6 busos. Ha suposat una inversió d’1,7 milions d’euros de la Generalitat i està previst que rebi 165.000 viatgers a l’any. Així mateix, s’ha habilitat una nova parada a la carretera de Torregrossa.  

Segons la Generalitat, la nova estació d’autobusos registrarà uns 165.000 viatgers l’any. Hi operaran les companyies SA Alsina Graells de Auto Transportes, Autocars Salvia, SL i Autocars del Pla, SL, que ofereixen els serveis de transport interurbà Barcelona-Cervera-Tàrrega-Lleida, la Guàrdia-la Fuliola-Lleida, Balaguer-Mollerussa, les Borges Blanques-Mollerussa, Puiggròs-Lleida, Vila-sana - Lleida, Bellvís-Mollerussa i Barbens-Mollerussa-Lleida.

Precisament, l’estrena de l’estació arriba quan Generalitat i alcaldes han assolit un acord per reforçar el transport públic de l’eix entre Lleida i Cervera, que inclou municipis com Mollerussa, Tàrrega i Bellpuig. En una reunió divendres, el secretari de Mobilitat, Ricard Font, va presentar a edils d’alguns d’aquests municipis el projecte, que preveu més busos per complementar el tren.

Així ho van confirmar assistents a la trobada, que van apuntar que s’estudia posar-los en marxa al setembre. Territori, per la seua part, va apuntar que és encara un estudi. El projecte planteja doblar les freqüències de bus entre Lleida i Cervera, que passarien de 7 d’anada i tornada a 12 d’anada i 13 de tornada. El tinent d’alcalde de Cervera, Jaume Rosich, va assenyalar que això inclou adaptar les sortides als horaris laborals i els de l’AVE. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va indicar que hi haurà un bus o un tren cada hora del dia.