logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

19 de març de 2018

A partir del dilluns 30 d’abril s’implantarà l’Àrea Verda d’aparcament a cinc barris de Sant Cugat: Torre Blanca, Centre, Eixample Sud, Monestir i Can Cabassa. En aquestes zones de la ciutat és on s’ha detectat una ocupació de places d’aparcament més alta, d’entre el 85% i el 95% durant tot el dia. Aquesta mesura, a més a més, estava prevista en el Pla de Mobilitat del municipi.

L’objectiu és facilitar l’aparcament de les persones residents amb la creació de 2.500 places d’Àrea verda. Amb aquesta iniciativa també es pretén promoure una mobilitat més eficient i sostenible al conjunt de la ciutat.     AreaVerda Sant Cugat

Com funcionarà?

L’Àrea verda (santcugat.cat/areaverda) funcionarà de dilluns a divendres laborables, de 8 a 20 h, i tindrà tres tipus d’usuaris:

Residents Àrea verda: són els veïns i veïnes empadronats en un d’aquests cinc barris. Podran aparcar a l’Àrea verda corresponent al seu domicili i a les contigües. Estaran donats d’alta automàticament. Disposaran de quatre tarifes: 0,20 € dia; 1 € setmana; 12 € trimestre; i 40 € any.

Residents a Sant Cugat: són les persones empadronades a la ciutat (però no residents en aquests cinc barris) i que paguin l’impost de vehicles al municipi. La tarifa serà reduïda i serà al voltant d’1 € hora (amb un màxim de 6 hores).

No residents: són aquelles persones no empadronades al municipi. La tarifa serà de 2,2 € hora.

Els vehicles elèctrics (emissions 0) podran utilitzar gratuïtament aquesta zona i els vehicles ECO tindran un 50% de descompte.

L’Ajuntament obrirà properament al passeig Francesc Macià una nova oficina sobre les àrees d’estacionament regulat a Sant Cugat per tal de resoldre dubtes i tràmits en aquest àmbit. Mentre l’oficina no estigui operativa, es podran fer les consultes presencials a l’oficina existent al pàrquing del Monestir (planta 0).

Nou bus llançadora

Paral·lelament l’Ajuntament també implantarà un bus llançadora per unir l’aparcament gratuït situat a l’avinguda Roquetes, al costat de l’Ambiteca (amb capacitat per uns 500 vehicles) amb el centre de la ciutat per tal de facilitar la mobilitat de les persones que no siguin usuàries de l’Àrea verda.

Cap a una mobilitat més sostenible

L’Ajuntament s’ha marcat l’objectiu de fer més sostenible la mobilitat i millorar la qualitat de l’aire. Per aquest motiu està impulsant un pla que incorpora set grans accions, entre les quals destaca l’aposta per reduir la contaminació dels vehicles de motor de combustió. Entre d’altres mesures s’està donant un nou impuls a la vianantització del centre, s’està doblant la xarxa de carrils bici i es bonifiquen els vehicles elèctrics

A més, Sant Cugat és el primer municipi de l’Àrea Metropolitana –excepte les ciutats que queden dins de les rondes de Barcelona- que ha implantat des de l’1 de gener restriccions de trànsit al centre de la ciutat en episodis d’alta contaminació.