logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

16 de març de 2018

El passat 5 de març va entrar en funcionament la zona taronja a Castellbisbal, amb un total de 24 places d’aparcament distribuïdes en diversos carrers del nucli urbà, i en les quals els usuaris poden aparcar gratuïtament durant una hora. Del total d’estacionaments definits com a zona taronja, 11 corresponen a places que fins ara eren de zona blava.

La implantació de la zona taronja garantirà un sistema de rotació en l’estacionament gratuït per a l’usuari. Per garantir que es respecti aquest marge horari, hi haurà un doble sistema de control: d’una banda, a càrrec de la Policia Local i d’agents cívics; i d’altra, mitjançant un sistema de sensors que s’instal·laran en diversos aparcaments i que n’efectuaran un control automatitzat.

zona taronja retall brHorari de funcionament

La zona taronja funcionarà durant el mateix horari que la zona blava; és a dir, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes, de 9.00 a 14.00 hores.

Els conductors que hi estacionin hauran de deixar un disc horari a l’interior del vehicle indicant l’hora en què hi han aparcat. Aquest disc es lliurarà als comerços locals i, en cas que no disposar-ne, també es podrà deixar l’hora anotada en un paper.

Distribució de la zona taronja

Les places de zona taronja es distribuiran en diferents carrers del nucli urbà. A l’avinguda Gaudí és on n’hi haurà més: un total de set.La resta, es distribuiran als carrers Major, Sant Mateu i Sant Lluc (tres places en cada un d’aquests punts) i a la plaça de Lluís Companys i als carrers de Pompeu Fabra, Les Vinyes i Jacint Verdaguer es definiran zones taronja de dos estacionaments en cada espai. En total, 24 places. Podeu veure la ubicació exacta en el plànol adjunt o fent clic aquí.

Pla de pacificació

La implantació de la zona taronja és una més de les mesures que l’Ajuntament de Castellbisbal impulsa en el marc del Pla de pacificació del centre urbà que té per objectiu aconseguir una millor convivència entre vianants i trànsit de vehicles al nucli urbà. A més, la mesura dona resposta a les peticions de molts veïns que havien proposat la zona taronja com un complement a la zona blava per afavorir la rotació en l’estacionament i potenciar les compres als comerços locals.