logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

1 de març de 2018

Al desembre de 2017 es va posar en marxa la primera estació de recàrrega per a vehicles elèctrics a Barberà del Vallès, havent-se registrat més de 90 recàrregues durant el primer mes de funcionament.

D'acord amb les actuacions de promoció de l'ús del vehicle elèctric incloses al Pla de Mobilitat Sostenible 2014-2015 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i amb els compromisos adquirits amb la signatura de l'acord marc de col·laboració per a la promoció del vehicle elèctric (signat entre NISSAN, l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB), l'AMB va plantejar la instal·lació de 10 punts de recàrrega ràpida a 10 municipis de l'Àrea Metropolitana. Un d'aquests municipis és Barberà del Vallès.  Barberà puntderecàrrega

El 23 de juny de 2015 es va aprovar el conveni de col·laboració entre l'AMB i l'Ajuntament per a la instal·lació d'una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics.

La instal·lació, al mes de desembre de 2017, d'aquesta estació es va realitzar al carrer Arquímedes núm.6-8 i, en un mes el servei d'electrolinera ha registrat més de 90 recàrregues.

El servei consta de dos punts de recàrrega:

- Punt de recàrrega ràpida triestàndard per a furgonetes i cotxes elèctrics i híbrids. Aquest punt consta de tres connectors:

1 connector Mennekes AC (mode 3) 43 kW

1 connector CHAdeMO DC (mode 4) 50 kW

1 connector COMBO CCS DC (mode 4) 50 kW

No requereix cable de connexió i no es poden utilitzar dos connectors al mateix temps. Segons les característiques dels vehicles actuals, els tres connectors permeten carregar la bateria d'un cotxe o furgoneta elèctrica fins a un 80%. El temps màxim d'estacionament mentre es carrega a les dues places reservades és de 30 minuts.

- Punt de recàrrega lenta per a motocicletes o bicicletes elèctriques. Aquest punt consta de dos endolls:

2 endolls Schuko AC (mode 1) 3 kW

Requereix cable de connexió. Es poden utilitzar els dos endolls al mateix temps. El temps màxim d'estacionament mentre es carrega a les dues places reservades és de 2 hores.

Per a la utilització dels punts de recàrrega de la xarxa d'electrolineres de l'AMB cal registrar-se. La identificació i accés al servei es fa a través d'una app mòbil.