logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

20 de febrer de 2018

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, ha lliurat aquest dimarts el distintiu de garantia de qualitat ambiental a l’empresa Transport Sanitari de Catalunya, SLU per a la categoria de flotes de vehicles, en concret en la subcategoria de turismes. D’aquesta manera, l’empresa podrà ecoetiquetar 599 ambulàncies i vehicles de transport sanitari de persones tant per a servei de transport sanitari urgent com no urgent, esdevenint així la major flota d’ambulàncies en possessió d’aquest distintiu de tot Catalunya.     Transport Sanitari de Catalunya A

Prop del 3% dels vehicles de la flota estan classificats com a categoria ECO i més del 30% com a categoria C, segons els criteris de la Direcció General de Trànsit.

En l’últim mes una altra empresa ha obtingut el distintiu per a la seva flota de vehicles. Es tracta de Cromotrans 2006 BCN, SL, de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat). En aquest cas l’etiqueta ambiental és per a quatre camions destinats al transport de mercaderies, dos dels quals són ECO i els altres dos, B. L’empresa ha optat pel gas en substitució del dièsel. És important que el transport de mercaderies aposti per tecnologies més netes ja que és un actor clau per aconseguir millorar la qualitat de l’aire i reduir significativament l’emissió de gasos que contribueixen al canvi climàtic i a la contaminació local.

Més enllà de la normativa

El distintiu de garantia de qualitat ambiental és un sistema d’etiquetatge ecològic de la Generalitat que reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.    Cromotrans.jpg

En la categoria de flotes de vehicles valora principalment el nivell d’emissions en base a les categories de vehicles EURO. A més, per minimitzar els impactes ambientals de les flotes fomenta la recopilació de dades, permetent l’avaluació i el seguiment, i esdevenint una eina per a una correcta i millor gestió per als responsables en la presa de decisions. Actualment existeixen 45 flotes que disposen del distintiu, que comprenen un total de 8.499 vehicles.