logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Granollers, 22 de febrer del 2018

20a08283 e17c 472f b4b8 dbb9df136ed1

El nou projecte formatiu, on hi col·laboren també les principals associacions de transportistes, consisteix en oferir cursos per a persones en atur que vulguin treballar en el sector del transport per carretera

Aquest projecte pretén esdevenir un espai de col·laboració permanent per impulsar l’ocupació qualificada en el sector del transport

El Departament de Territori i Sostenibilitat i el de Treball, Afers Socials i Família, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Formació Contínua, iniciaran aquest any un programa per a la formació de conductors professionals. El projecte formatiu, on hi col·laboren també les principals associacions de transportistes (CETCAT, Transcalit i ATEC) és el primer pas d’un espai de col·laboració permanent amb l’objectiu d’impulsar l’ocupació qualificada en el sector del transport per carretera.

El programa s’iniciarà al mes de maig i en aquesta primera convocatòria el SOC oferirà 200 places per a persones en atur que vulguin trobar una sortida professional en el sector del transport per carretera. Se’ls oferirà el curs per obtenir el carnet de conduir corresponent i per al Certificat d’Aptitud Professional (CAP), títol necessari per al transport de mercaderies i viatgers a les vies públiques de la Unió Europea amb el qual el conductor obté una formació adequada per a l’exercici professional, especialment en aspectes relacionats amb la conducció segura i racional, la prevenció de riscos laborals i el coneixement de la reglamentació del transport per carretera.

Les associacions de transportistes que col·laboren en aquest projecte –Associació de Transportistes Empresaris de Contenidors (ATEC), la Federació de Transports de Barcelona (Transcalit) i la Confederació Empresarial del Transport per Carretera de Catalunya (CETCAT) – assessoraran sobre les principals necessitats d’ocupació del sector, per tal de poder garantir una sortida laboral a les persones que obtinguin la certificació d’aquests curs. L’administració té el compromís d’ocupar amb un percentatge mínim del 40% les persones que han rebut la formació.

Amb aquesta acció, s’obre, a més, un espai de col·laboració permanent per anar impulsant altres mesures de suport al sector del transport i fer un seguiment de les seves necessitats formatives. Una de les especialitats on recentment s’han detectat més necessitats formatives és en l’àmbit del transport portuari.

El sector del transport de mercaderies a Catalunya agrupa un total de 26.000 empreses, amb una flota de 70.000 vehicles. Cada any, més de 17.000 conductors segueixen la formació contínua d’acord amb la normativa europea de capacitació professional i més de 4.000 persones obtenen per primera vegada el CAP.