logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Granollers, 4 de desembre de 2017fg

El director de l’AMTU, Joan Prat, va assistir el passat divendres a la presentació del primer “Bicibus”, un bus que porta incorporat un portabicicletes, és a dir, un remolc videovigilat al darrere del vehicle. Es tracta del bus que fa la línia Girona-Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), i es posarà en marxa abans d’acabar l’any.

Serà la primera de les proves pilot que la Generalitat començarà a fer a les diferents demarcacions, amb la idea d'estendre el sistema arreu de Catalunya.

L’objectiu del Bicibus és facilitar a les persones que es mouen en bici, que puguin completar el seu viatge agafant el transport públic. Ara ja existeix aquesta possibilitat, però no sempre se’ls garanteix que la bici tingui espai a la bodega del bus. Amb el remolc, se solucionarà aquest problema.

La Generalitat ha triat el bus que fa aquesta línia, i que opera la companyia Teisa, perquè és el punt final de la via verda que creua la demarcació i hi ha usuaris que fan el trajecte de tornada amb bus.

Durant la primera fase d’implantació del Bicibus, aquest servei es durà a terme en aquesta línia i d’altres de la Garrotxa i el Ripollès. En una segona fase, que previsiblement tindrà lloc a la primavera, es farà un pas més i s’obrirà la venda anticipada del bitllet senzill, per tal que els interessats tinguin assegurada la seva plaça.