logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

20 d'octubre de 2017

Figueres ha iniciat una campanya de gratuïtat del bus urbà, que finalitzarà el 31 de desembre, amb l'objectiu de fomentar l'ús del servei, apropar el transport públic a la ciutadania, fidelitzar els usuaris, i cercar-ne de nous. 

Els usuaris que desitgin la targeta de gartuïtat només hauran d'omplir un formulari a l'oficina mòbil situada a la plaça Ernest Vila durant la campanya. Permetrà fer ús de les 4 línies de bus operatives al centre de Figueres i que connecten Vilatenim, la zona sud i nod amb el centre.

Es tracta d'una campanya divulgativa per donar a conèixer el servei i potenciar-lo, de manera que es repartiran fulletons en mà i a bústies, i es publicitarà en les pantalles LED exteriors, panells i mitjans de comunicació. La campanya també busca recollir les impressions dels usuaris per tenir-les en compte a l'hora de redissenyar i redistribuir les línies de bus.

El transport públic urbà de Figueres, que s'ofereix a través de l'empresa municipal Fisersa des de l'any 1998, té una mitjana de 470.000 usuaris anuals. El cost anual del servei és d'1.123.000 euros.

Actualment, la ciutat compta amb 4 línies de bus, i una flota de 8 busos, que circulen amb una freqüència mitjana de 30 minuts, amb un preu de bitllet senzill d'1.30 €.

Des de l'ajuntament s'ha explicat l'objectiu de la campanya: "Volem fidelitzar l'usuari de tota la vida, buscar nous usuaris i tenir el seu feedback perquè ens diguin com millorar el servei. Un dels problemes que tenim a Figueres és la mobilitat perquè manquen places d'aparcament, hi ha carrers amb alta densitat de trànsit. Sabem que la campanya no solucionarà aquest problema però és un granet de sorra, i animem als veïns que s'apropin a conèixer el servei".