logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

15 de setembre de 2017

El passat 12 de setembre es va posar en marxa el nou servei exprés entre Arbúcies, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners, amb els municipis de Girona i Salt. La nova línia e5 ofereix 8 nous serveis directes per l’Eix Transversal de Catalunya, 4 d’anada i 4 de tornada de dilluns a divendres feiners de tot l’any, que s’afegeixen a l’oferta actual. Es consoliden així un total de 22 expedicions entre Girona, Arbúcies i Sant Hilari Sacalm i les 24 expedicions entre Girona i Santa Coloma de Farners.

Per fer el servei es disposa d'un vehicle d'altes prestacions,  oferta d’abonaments integrats ATM Girona en tot el recorregut, adaptat a PMR, amb servei de WIFI i premsa gratuïta.

Millora de la velocitat

Les noves expedicions uniran les poblacions d’Arbúcies i Sant Hilari amb la seva capital comarcal, Santa Coloma de Farners, de manera directe sense transbordament ni parades intermitges amb transport públic circulant per la C-25.  inici servei e5 Arbúcies StHilari StaColoma Salt Girona exprés.cat TEISA LaHispano

L’establiment de les noves expedicions s’ha efectuat amb voluntat de millora de la velocitat comercial i fer-les competitives respecte el vehicle privat. En aquest sentit s’han programat 8 noves expedicions directes per l’Eix Transversal de Catalunya entre Girona i Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, amb una única parada a l’hospital de Salt, amb un temps de recorregut de 35 minuts, la qual cosa suposa un estalvi de 25 minuts per expedició respecte a les expedicions amb parades, que es mantenen. Aquesta línia està operada per Teisa.

Santa Coloma de Farners - Girona
Actualment: 60 minuts - Amb el nou servei exprés.cat: 35 minuts. Estalvi 42% temps.

Santa Coloma de Farners – Arbúcies i Sant Hilari
Actualment amb transbordament i més d’1 hora de recorregut. Amb el nou servei directe 40 i 20 minuts respectivament. Estalvi 70% temps.

Arbúcies i Sant Hilari - Girona
Actualment: 7 expedicions per sentit i dia. Amb el nou servei: 11 expedicions per sentit.

D'aquesta manera, es recupera la connexió en transport públic entre els municipis de La Selva interior (Arbúcies i Sant Hilari Sacalm) i la capital de la comarca (Santa Coloma de Farners), servei que havia existit com a servei de Mercat al 1927, desapareixent anys després, i que ara facilitarà l’accés a escoles i instituts, a centres administratius i de salut, etc.

Conseqüentment, i a més de la connexió entre els municipis de La Selva, la línia regular entre Arbúcies i Sant Hilari amb Girona i Salt, actualment amb 8+8 serveis de dilluns a divendres, passarà a oferir 12+12 serveis. I la línia regular entre Santa Coloma de Farners i Girona amb 12+12 serveis de dilluns a divendres, oferirà 16+16 serveis en total.

El corredor entre Arbúcies i Sant Hilari amb Girona i Salt compta amb 40.000 viatgers anuals, i després de la integració tarifària al 2015, disposa d’abonaments ATM Girona (T‐10, T‐10/30, T‐50/30, T‐Mes, etc) de 3 zones que permeten un descompte d’entre el 65 i el 70% respecte el bitllet senzill. Actualment, el 86% dels clients d’aquest corredor viatgen amb títols ATM Girona. El corredor Santa Coloma de Farners amb Salt i Girona compta amb 85.000 viatgers anuals, i també es troba integrat tarifàriament disposant
d’abonaments ATM Girona de 2 zones amb descomptes importants.

El servei s'ha iniciat el dimarts 12 de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, i el nou vehicle entrarà en servei a principis d’octubre.
El nou vehicle exprés.cat ha estat construït a Arbúcies, a les carrosseries Beulas, i té una motorització Scania de 410CV Euro VI, de forma que incorpora la tecnologia menys contaminant existent actualment, a més de tots els elements de seguretat activa i passiva (cinturons de seguretat, ABS, frenada d’emergència automàtica per risc de col∙lisió, sistema de guiatge de carril, etc).