logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

15 de setembre de 2017

El passat 12 de setembre es va posar en marxa el nou servei exprés entre Arbúcies, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners, amb els municipis de Girona i Salt. La nova línia e5 ofereix 8 nous serveis directes per l’Eix Transversal de Catalunya, 4 d’anada i 4 de tornada de dilluns a divendres feiners de tot l’any, que s’afegeixen a l’oferta actual. Es consoliden així un total de 22 expedicions entre Girona, Arbúcies i Sant Hilari Sacalm i les 24 expedicions entre Girona i Santa Coloma de Farners.

Per fer el servei es disposa d'un vehicle d'altes prestacions,  oferta d’abonaments integrats ATM Girona en tot el recorregut, adaptat a PMR, amb servei de WIFI i premsa gratuïta.

Millora de la velocitat

Les noves expedicions uniran les poblacions d’Arbúcies i Sant Hilari amb la seva capital comarcal, Santa Coloma de Farners, de manera directe sense transbordament ni parades intermitges amb transport públic circulant per la C-25.  inici servei e5 Arbúcies StHilari StaColoma Salt Girona exprés.cat TEISA LaHispano

L’establiment de les noves expedicions s’ha efectuat amb voluntat de millora de la velocitat comercial i fer-les competitives respecte el vehicle privat. En aquest sentit s’han programat 8 noves expedicions directes per l’Eix Transversal de Catalunya entre Girona i Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, amb una única parada a l’hospital de Salt, amb un temps de recorregut de 35 minuts, la qual cosa suposa un estalvi de 25 minuts per expedició respecte a les expedicions amb parades, que es mantenen. Aquesta línia està operada per Teisa.

Santa Coloma de Farners - Girona
Actualment: 60 minuts - Amb el nou servei exprés.cat: 35 minuts. Estalvi 42% temps.

Santa Coloma de Farners – Arbúcies i Sant Hilari
Actualment amb transbordament i més d’1 hora de recorregut. Amb el nou servei directe 40 i 20 minuts respectivament. Estalvi 70% temps.

Arbúcies i Sant Hilari - Girona
Actualment: 7 expedicions per sentit i dia. Amb el nou servei: 11 expedicions per sentit.

D'aquesta manera, es recupera la connexió en transport públic entre els municipis de La Selva interior (Arbúcies i Sant Hilari Sacalm) i la capital de la comarca (Santa Coloma de Farners), servei que havia existit com a servei de Mercat al 1927, desapareixent anys després, i que ara facilitarà l’accés a escoles i instituts, a centres administratius i de salut, etc.

Conseqüentment, i a més de la connexió entre els municipis de La Selva, la línia regular entre Arbúcies i Sant Hilari amb Girona i Salt, actualment amb 8+8 serveis de dilluns a divendres, passarà a oferir 12+12 serveis. I la línia regular entre Santa Coloma de Farners i Girona amb 12+12 serveis de dilluns a divendres, oferirà 16+16 serveis en total.

El corredor entre Arbúcies i Sant Hilari amb Girona i Salt compta amb 40.000 viatgers anuals, i després de la integració tarifària al 2015, disposa d’abonaments ATM Girona (T‐10, T‐10/30, T‐50/30, T‐Mes, etc) de 3 zones que permeten un descompte d’entre el 65 i el 70% respecte el bitllet senzill. Actualment, el 86% dels clients d’aquest corredor viatgen amb títols ATM Girona. El corredor Santa Coloma de Farners amb Salt i Girona compta amb 85.000 viatgers anuals, i també es troba integrat tarifàriament disposant
d’abonaments ATM Girona de 2 zones amb descomptes importants.

El servei s'ha iniciat el dimarts 12 de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, i el nou vehicle entrarà en servei a principis d’octubre.
El nou vehicle exprés.cat ha estat construït a Arbúcies, a les carrosseries Beulas, i té una motorització Scania de 410CV Euro VI, de forma que incorpora la tecnologia menys contaminant existent actualment, a més de tots els elements de seguretat activa i passiva (cinturons de seguretat, ABS, frenada d’emergència automàtica per risc de col∙lisió, sistema de guiatge de carril, etc).