logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

12 de setembre

A partir del 12 de setembre, Sant Vicenç dels Horts i Mollet comptaran amb un nou servei d’autobús directe a Barcelona. Es tracta de les noves línies exprés.cat e20 i e21.

La nova línia e20, que connecta Sant Vicenç dels Horts i Torrelles directament amb Barcelona, per la Diagonal, oferirà 9 noves expedicions directes d’anada i 9 de tornada de dilluns a divendres feiners de tot l’any per l’autopista B-23, que s’afegeixen a les 33 expedicions actuals de Sant Vicenç dels Horts i les 16 expedicions de Torrelles de Llobregat. Es calcula que aquest nou servei comporti entre 50.000 i 70.000 usuaris nous a l’any. Aquesta línia està operada per Soler i Sauret.  Bu exprés Mollet

D'altra banda, la línia e21, millorarà les prestacions i freqüència de pas de la línia entre Mollet del Vallès i Barcelona. El nou servei, que opera Sagalés, incorporarà 17 noves expedicions en sentit Barcelona i 17 en sentit Mollet del Vallès de dilluns a divendres feiners (excepte l’agost), de manera que l’oferta passarà a ser de 32 expedicions en sentit Barcelona i 31 en sentit Mollet del Vallès, 63 en total, gairebé el doble de l’actual. 

Durant la presentació, Font ha destacat l’aposta del Departament de Territori i Sostenibilitat per “reforçar l'oferta de serveis de transport públic a la regió metropolitana de Barcelona en el seu conjunt i especialment als principals municipis i àmbits de generació de mobilitat com ho és Mollet i els Vallès. L'èxit dels que hem posat en servei en mesos anteriors amb creixements entre un 30% i un 50% de demanda ens avala per seguir posant serveis de bus exprés”. “Amb aquestes 34 noves freqüències podem incrementar en 100.000 els viatges que es fan amb transport públic i això és un petit pas, però imprescindible, per millorar la qualitat de l'aire i seguir lluitant contra el canvi climàtic”, ha afegit.

La xarxa exprés.cat

Aquest servei forma part de la xarxa de bus d’altes prestacions exprés.cat que la Generalitat està desplegant als 43 corredors de mobilitat amb més demanda del territori. Es tracta de la 20ena línia que entra en funcionament a la demarcació de Barcelona i la 33ena a tot Catalunya. Els busos exprés, a més de facilitar connexions més ràpides i directes que les línies convencionals, ofereixen més serveis com informació en temps real o connexió wifi i premsa gratuïtes a bord.

D’altra banda, permet un alt grau d’intermodalitat amb altres mitjans de transports com el tren (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), metro, autobusos urbans, altres línies interurbanes, tramvia o bicing. Cal remarcar també que la nova línia forma part del sistema d’integració tarifària.