logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

La integració tarifària permetrà que els menors de 16 anys viatgin gratis al bus urbà mitjançant la targeta T-16, que poden sol·licitar a través de l'AMTU

27 de juliol de 2017

A partir del proper 12 de setembre, la xarxa de bus urbà de la ciutat de Vic - que també arriba a Calldetenes i Gurb -, passarà a formar part del Sistema Tarifari Integrat de l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM). L’adhesió permetrà obtenir títols com la T-10 o adherir-se a la T-16, una targeta que permetrà utilitzar de forma gratuïta el transport urbà als menors de 16 anys.  Targeta T 16

Aquesta adhesió permetrà mantenir els títols propis actuals i ampliar-ne les opcions amb les noves propostes. La mesura anirà acompanyada d’una revisió dels itineraris perquè la flota de busos urbans passin més per centres educatius, zones esportives i el tanatori.

A partir de la signatura d’aquest conveni, el preu del bitllet senzill variarà gradualment al llarg de 4 anys per equiparar-se a les tarifes vigents del sistema ATM.

Així mateix, i d'acord amb l'estudi que l'AMTU ja va presentar el passat mes de març, s'espera que la integració tarifària faci guanyar usuaris al bus urbà. L'estudi de l'AMTU, realitzat per introduir millores en el transport urbà de Vic, ja aconsellava la integració  al Sistema Tarifari Integrat de l'ATM, i vaticinava que aquest seria molt positiu, perquè produiria un augment del nombre d'usuaris.

Sol·licitar la T-16

La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes dels 4 als 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena.

La targeta T-16 és un títol personalitzat amb el nom i el DNI/NIE/passaport/llibre de familia, que s'ha de validar a cada viatge, i només la pot fer servir el nen o la nena que en sigui el titular.

Poden ser titulars d'aquesta targeta tots els nens i les nenes que resideixin a qualsevol dels municipis que conformen l'àmbit del Sistema Tarifari Integrat. El títol és vàlid fins el 31 de desembre de l'any en què compleixen 16 anys. La T-16 té un cost inicial de 35€, i la seva renovació es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins a la seva vigència.

Per sol·licitar la targeta, cal trucar a l'AMTU, a través del telèfon 902 444 012 (cost de la trucada 0,083€ per establiment de trucada i 0,067€/min + IVA), o també es pot fer la sol·licitud a través del nostre web.