logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

17 de juliol de 2017

L'Ajuntament de Terrassa ha renovat la flota de vehicles del transport públic, amb 14 nous busos. Sis d'aquests autobusos són híbrids (combinen motor dièsel amb tecnologia elèctrica, sistema Mobileye Shield + protecció d'angles morts) i la resta tenen motors dièsel, que compleixen la normativa d'emissions Euro 6. Quatre dels busos són articulats i estaran destinats a les línies circulars 8 i 9.

A part dels 14 nous vehicles s'ha de sumar un microbús amb 12 seients i 4 espais per a cadires de rodes que cobreix els desplaçaments de persones amb capacitats diverses de diferents centres de la ciutat i que va entrar en funcionament el passat mes de maig.

Els nous autobusos, que substitueixen els vehicles més antics compten amb avenços tecnològics de darrera generació que els fan menys contaminants, menys sorollosos, més confortables i més segurs.

L'adquisició d'aquests 15 vehicles, ha suposat una inversió d'uns 4,3 milions d'euros. Es preveu renovar la flota d'autobusos urbans cada any, a partir de 2018, mitjançant l'adquisició de cinc vehicles per any. L'objectiu és mantenir la flota permanentment renovada i aconseguir que cap vehicle superi els 14 anys en servei. Això suposarà la renovació del 38% de la flota en els propers tres anys (25 autobusos en 3 anys).

A Terrassa els autobusos urbans transporten més de 12 Milions de viatgers l'any. La totalitat de la flota d'autobusos urbans de Terrassa és de 65 vehicles.
L'accessibilitat de la flota és del 100% dels vehicles (rampes manuals o automàtiques).

El 98% de la població està a menys de 4 minuts a peu d'una parada d'autobús. L'Índex de puntualitat del 2015: 88,5% (Es considera que un autobús arriba puntual quan ho fa entre 1 minut abans i 3 minuts després del l'horari establert). El 94,2% dels usuaris tenen un alt nivell de confiança amb el servei dels autobusos urbans de Terrassa.L'enquesta anual, per l'any 2016, indica que l'Index de satisfacció del client és del 7,33/10.