logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

17 de juliol de 2017

L’Ajuntament de Sant Cugat posa en marxa una prova pilot de transport públic a demanda al barri de Can Barata. La prova es farà entre el 17 i el 28 de juliol i el 4 i el 15 de setembre.

L’objectiu és atendre les necessitats específiques d’aquest barri –separat de la trama urbana del nucli de Sant Cugat i on hi viuen uns 300 habitants- i fer un pas més en l’aposta per potenciar l’ús del transport públic. Actualment en aquest barri només hi ha una línia d'autobús que arriba fins a Sant Quirze, però que reduirà la seva freqüència pel poc ús que té.

El nou servei de transport a demanda consistirà en un vehicle de set places que connectarà el barri amb el CAP de Can Mates i l'estació de FGC de Volpelleres. Estarà operatiu de dilluns a divendres entres les 7h i les 21h i es podrà sol·licitar, sense antelació, per telèfon o a través d'una APP. L'usuari haurà de concretar la parada de recollida i de destí (sis a Can Barata i les dues de Sant Cugat) i el temps màxim d'espera estimat són trenta minuts. El servei durant la prova pilot serà gratuït pels usuaris i el cost l'assumeix Sarbus, empresa del transport públic de Sant Cugat.

L’objectiu de l’Ajuntament és, un cop finalitzada aquesta experiència pilot, valorar les dades per poder concretar definitivament les característiques del servei. A més, aquesta prova pilot servirà per veure si el transport a la demanda es pot portar a altres punts del municipi, com a la Floresta o les Planes.

A banda de l'Ajuntament i Sarbus, també han participat en el projecte la startup santcugatenca Shotl i Seat, que ha facilitat el vehicle, un monovolum de dièsel. Amb aquesta prova es respon una vella reivindicació dels veïns de Can Barata, que reclamaven una connexió amb Sant Cugat, ja que, per exemple, per anar fins al CAP que els hi toca (Can Mates) havien de passar fins ara per Sant Quirze i Volpelleres.