logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

26 de juny de 2017

La Generalitat de Catalunya ha ampliat la gratuïtat de les vies de peatge a altres modalitats de vehicles nets, com els vehicles d'hidrògen i alguns models de vehicles híbrids. D'aquesta manera adapta les seves bonificacions a la normativa comunitària. En canvi, se suprimeixen les bonificacions ECO a tots els vehicles dièsel i biodièsel, i també als de bioetanol i de gasolina que no siguin Euro 6.

Els nous criteris ajudaran a millorar la qualitat de l’aire, la salut de les persones i a estimular la indústria de l’automòbil perquè desenvolupi vehicles més nets.

Així, s’estableix la gratuïtat dels peatges per als: Vehicles elèctrics purs, d’hidrogen, elèctrics d’autonomia estesa i híbrids endollables amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres, incloses les motocicletes.

A més, tindran una bonificació del 30%: Els vehicles híbrids endollables amb autonomia elèctrica inferior a 40 quilòmetres i els híbrids no endollables, els vehicles de gas natural, gas liquat del petroli (GLP) o biogàs, benzina o bioetanol Euro 6 o superior.

Aquests nous descomptes entraran en vigor l’endemà de la publicació de la modificació del Decret al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), prevista per als pròxims dies.