logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

26 de juny de 2017

La Generalitat de Catalunya ha ampliat la gratuïtat de les vies de peatge a altres modalitats de vehicles nets, com els vehicles d'hidrògen i alguns models de vehicles híbrids. D'aquesta manera adapta les seves bonificacions a la normativa comunitària. En canvi, se suprimeixen les bonificacions ECO a tots els vehicles dièsel i biodièsel, i també als de bioetanol i de gasolina que no siguin Euro 6.

Els nous criteris ajudaran a millorar la qualitat de l’aire, la salut de les persones i a estimular la indústria de l’automòbil perquè desenvolupi vehicles més nets.

Així, s’estableix la gratuïtat dels peatges per als: Vehicles elèctrics purs, d’hidrogen, elèctrics d’autonomia estesa i híbrids endollables amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres, incloses les motocicletes.

A més, tindran una bonificació del 30%: Els vehicles híbrids endollables amb autonomia elèctrica inferior a 40 quilòmetres i els híbrids no endollables, els vehicles de gas natural, gas liquat del petroli (GLP) o biogàs, benzina o bioetanol Euro 6 o superior.

Aquests nous descomptes entraran en vigor l’endemà de la publicació de la modificació del Decret al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), prevista per als pròxims dies.