logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

29 de juny de 2017

Catalunya disposarà de 39 punts més de recàrrega a la seva xarxa de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, que entraran en servei els propers mesos i que ampliaran fins a 126 el nombre total de punts de recàrrega amb accés públic operatius i propers a la xarxa bàsica viària catalana. Aquests punts de recàrrega permeten avançar en el desenvolupament del Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC). A més, des d’ara, tota la xarxa pública existent es podrà operar amb qualsevol de les targetes emeses per les corporacions locals que gestionen les estacions.

Els 39 punts se situaran en 13 noves estacions de recàrrega ràpida: Tarragona, Figueres i Olot (sis punts de recàrrega) l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Puigcerdà, Montblanc Vandellòs, El Vendrell i Santa Perpètua de la Mogoda amb tres punts cadascuna. Aquests punts s’afegeixen als ja existents a Barcelona, Reus, Girona, Lleida, Sant Cugat, Amposta, Cabrera de Mar i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.  Recàrrega ràpida vehicles gencat

La Generalitat, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha destinat 514.750 euros a incentivar i desplegar la instal·lació d’aquestes estacions. La gestió anirà a càrrec dels corresponents ajuntaments o corporacions locals.

Els emplaçaments que s‘han prioritzat cerquen garantir la mobilitat obligada que es produeix majoritàriament entre municipis de la mateixa província. Així, resten coberts la major part de desplaçaments dins les comarques de Tarragona i de Girona.

Des de l‘ICAEN també s’ha destinat 200.000€ a ampliar la xarxa de recàrrega accelerada, que permet càrregues de 120km en una hora, però que esdevenen interessants com a càrregues d‘oportunitat, alhora que tenen uns costos de gestió i operació molt més baixos. Així, més de 25 estacions amb 50 punts de recàrrega addicionals s‘ubicaran properament en uns 12 municipis de Catalunya.

Aquest creixement pretén garantir la demanda de mobilitat interurbana dels ciutadans, de manera que tinguin la seguretat que podran disposar d’estacions de recàrrega ràpida quan facin desplaçaments llargs pel territori en vehicle elèctric.