logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

T-Mes bonificada

 

 ImatgeT Mes 1

 

Descripció

Si ets en situació d’atur i reps una prestació pública de qualsevol administració inferior al salari mínim interprofessional (SMI), a partir de l'1 de març de 2017 pots comprar una targeta T-Mes bonificada al preu de la targeta T-10 d'1 zona.

En general, la T-Mes és d’una zona, que es pot utilitzar exclusivament a la zona on s’hagi validat per primera vegada.La T-Mes bonificada és un títol personalitzat i només el pots utilitzar si ets la persona titular de la targeta.

L’organisme que estableix les característiques de l’abonament és l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM)

 

Avantatges

Per a les persones en situació d’atur que compleixin els requisits, el preu de la T-Mes després d’aplicar-hi el descompte és de 9,95 € per a totes les zones.

 

Requisits

Per poder comprar la T-Mes bonificada has d'anar personalment als punts de venda i presentar-hi el DNI, NIE o l’original del document acreditatiu de la identitat, a més del certificat que correspongui en cada cas.

Has d'estar en situació d’atur i complir com a mínim una de les condicions següents:

  • Estar en situació d’atur i rebre un subsidi. Si cobres alguna prestació o subsidi del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) per un import inferior al salari mínim interprofessional (SMI), tens dret a comprar i a utilitzar la T-Mes bonificada per a persones en situació d’atur. Per mitjà de Certificats de prestacions, has de sol·licitar un certificat on consti la quantitat mensual i fins quan tens dret a rebre la prestació. La data de finalització de la prestació ha de ser posterior a la data de la compra de la T-Mes bonificada. Si és anterior, s’entén que ja no compleixes aquest requisit i no pots comprar la T-Mes bonificada per a persones en situació d'atur. La resta de pensions, subsidis i prestacions de la Seguretat Social no donen dret a adquirir ni a utilitzar la T-Mes bonificada per a aquest supòsit.
  • No cobrar cap ajut o cobrar-ne un d’import inferior al salari mínim interprofessional i ser en un procés actiu de cerca de feina. Cal que hagis estat inscrit o inscrita com a demandant d’ocupació durant un mínim de 12 mesos en els darrers 2 anys i que estiguis en un procés actiu de cerca de feina en un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). A més, si cobres algun ajut, ha de tenir un import inferior al salari mínim interprofessional. Si compleixes aquests dos requisits, l’Oficina de Treball, per iniciativa pròpia, emet el certificat necessari perquè puguis comprar la T-Mes bonificada del nombre de zones que necessitis (el preu és de 9,95 € per a totes les zones). Aquest certificat del SOC ha de dur el segell de l’Oficina del Treball i no pot tenir esmenes manuscrites.
  • Rebre ajuts dels serveis socials del municipi. Si vius a un municipi de l’àmbit de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i hi estàs empadronat o empadronada, ets en situació d'atur i reps algun ajut dels serveis socials del municipi, pots comprar i utilitzar la T-Mes bonificada. Abans, però, has de demanar al teu ajuntament el certificat corresponent. Pots consultar si el teu municipi pertany a l’àmbit de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona a la llista de municipis que hi ha a la pàgina Mapa per zones

 

Informació d'interès

 

SMI

El salari mínim interprofessional (SMI) per a l’any 2017 és de 707,60 € al mes.

 

Cada quant cal aportar un nou certificat?

Els certificats han d'anar sempre acompanyats del DNI, el NIE o el passaport original. Tots els certificats que donen dret a comprar i a utilitzar la T-Mes bonificada s’han de presentar en un punt de venda de la T-Mes abans que passin 30 dies naturals des de la data d’expedició. Si han transcorregut 30 dies o més, es considera que el certificat no és vigent i se n’ha de demanar un altre de nou.

Un cop el certificat s’ha presentat en el termini inferior a 30 dies des de la data d’emissió, tens dret a comprar un màxim de 3 T-Mes bonificades en el termini de 105 dies des de la data d’expedició. Transcorregut aquest temps, caldrà tornar a demanar un nou certificat uns dies abans de quan es vulgui comprar una altra T-Mes bonificada.

 

Cada quant i on es pot comprar la T-Mes bonificada?

Entre la compra d’una T-Mes bonificada i la següent han de passar 27 dies com a mínim.

La pèrdua o la sostracció de la T-Mes no dona dret a rebre cap bescanvi ni a escurçar el termini mínim entre compra i compra.

Recorda que cada cop que compris una T-Mes bonificada has de presentar el DNI, el NIE o el passaport original, a més dels certificats corresponents.

Pots comprar la T-Mes en qualsevol punt de venda autoritzat, encara que no sigui el centre d’atenció al client on vas lliurar el certificat original. No la pots comprar a les màquines distribuïdores.

Per a més detall, podeu consultar el web de l'ATM

 

Documentació d'interès pels ajuntaments

Amb l'objectiu de facilitar la tasca de venda, s'adjunta el model de certificat/informe/faig constar que heu d'emetre com a Ajuntament i que ja hem consensuat amb els Ajuntaments de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Podeu descarregar-vos-el aquí

Per a més informació, podeu consultar el web de l'ATM o bé consultar el MANUAL que hem preparat des de l'AMTU.

Podeu consultar el fulletó específic sobre aquest títol aquí. Si el vostre ajuntament està interessat en rebre exemplars d'aquest fulletó, poseu-vos en contacte amb l'AMTU trucant al 93 861 39 76 o enviant-nos un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant: la quantitat de fulletons que necessiteu, persona a qui hem de dirigir la comanda, adreça i horari d'entrega.