logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

22 de març de 2017

El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) implantarà el pròxim 27 de març un nou quadre d’horaris a la línia de bus que comunica Manresa amb Barcelona, amb parada a Monistrol de Montserrat i Olesa de Montserrat, per resoldre les disfuncions detectades arran del canvi de concessió, motivat per l’execució d’una sentència judicial. Aquests nous horaris han estat confeccionats un cop escoltats tant els ajuntaments dels municipis afectats com els propis usuaris del servei, amb qui la Direcció General de Transports i Mobilitat s’ha reunit diverses vegades.

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) ha participat també en aquestes reunions, ja que ha estat col·laborant amb els municipis de Manresa, Monistrol, Olesa de Montserrat i Abrera, afectats per aquestes incidències, per tal de resoldre els greus problemes existents en aquesta línia. En aquest sentit, l’AMTU ha fet un seguiment de les incidències de la línia Bages Exprés, aportant dades sobre els problemes que hi ha hagut des del 17 de desembre de 2016, data en què, per sentència judicial, Monbus va començar a prestar el servei en aquesta línia. En l'última reunió amb el Depatament TES, els participants van lliurar a la Generalitat un informe elaborat per l'AMTU, on es reflectien totes les incidències que hi havia fins al moment.

Els nous horaris de la línia Manresa-Barcelona incorporen una sèrie de millores:

Els serveis directes de Manresa accediran a la C-16 per l’entrada del polígon de Bufalvent i tots els serveis des de Manresa sortiran des de l’estació d’autobusos. S’ha ajustat la durada del temps de viatge de diferents expedicions per adaptar-les al temps real del recorregut.

S’avancen dues sortides des de Ronda Universitat a les 15.00 hores: una semidirecta fins a Manresa i l’altra parcial fins a Olesa.

Per garantir la fiabilitat del servei, en les expedicions parcials Olesa-Barcelona la parada d’inici i fi a Barcelona és Maria Cristina, excepte en les expedicions de tornada de les 15.00 hores i les 18.30 hores.

En les expedicions directes entre Barcelona i Manresa s’incorporen les parades a Monistrol de Montserrat.

S’han realitzat diferents ajustos en el servei per mantenir el mateix nombre expedicions directes de Barcelona a Manresa a la franja de la tarda i perquè els usuaris d’Olesa no perdin la freqüència de 30 minuts de servei que disposen en determinats serveis.

El Departament de TES continuarà fent un seguiment diari del servei i convocarà una nova reunió de seguiment amb tots els consistori la primera quinzena d’abril i està obert a realitzar noves modificacions si el funcionament del servei ho fa necessari.