logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

12 de desembre de 2016

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat avui l’acord assolit per les tres administracions que conformen l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), per “congelar les tarifes del transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per al 2017”. Pel cap de l’Executiu, aquest acord polític “és un compromís que compartim de manera inexcusable d’estar al costat dels ciutadans per garantir un dret bàsic com és el de la mobilitat, no només sostenible, sinó accessible i raonable”·

A la reunió de l’ATM, que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat, a més del president han pres part l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’ATM, Josep Rull, i el vicepresident de mobilitat i transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

Així doncs, pujar al transport públic aquest 2017 valdrà el mateix que al 2016 perquè es congelen les tarifes de bus, metro, tramvia i ferrocarril. La T-10 continuarà costant 9,95€ i el bitllet senzill 2,15 euros.

En el decurs de la seva compareixença posterior a la sessió de treball, el president ha destacat que aquesta congelació tarifària suposa un “increment del dèficit a l’entorn d’uns 20 milions d’euros, la meitat del qual serà assumit per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB”, i ha convidat l’Estat “que assumeixi també la part que li correspondria en el finançament d’aquest dèficit, l’altre 50%, uns 10 milions d’euros”, perquè, ha subratllat “no seria diferent al que està fent a la Comunitat Autònoma de Madrid i seria dispensar exactament el mateix tracte”.

D’entre les mesures acordades, el president ha destacat també que es promourà la targeta T-episodi ambiental per “afavorir el transport públic en períodes amb alta contaminació ambiental”. Un bitllet d'anada i tornada especial costarà 1,87 euros per als dies d'episodi de contaminació a la Zona 1.

A més, durant el 2017 s'introduiran modificacions perquè sigui més fàcil accedir al títol bonificat per a persones desocupades que percebin prestacions equivalents al sou mínim interprofessional o menys, que passarà a ser una T-mes al preu d'una T-10 en el cas de la primera corona, és a dir 9,95 euros.