logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

7 de desembre de 2016

El bus urbà de Balaguer queda integrat, des del passat 5 de desembre, a l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida. La presidenta del Comitè Executiu de l’ATM, Maria Dolors Tella, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, i el representant d’Alsa, David Pedregal, empresa que opera el servei, han signat el conveni d’adhesió pel qual queden incorporades les tres línies de bus, amb 49 parades noves, que es van crear i posar en servei el 12 de setembre: L1, L2 i Ruta escolar. L’ATM de Lleida dona servei a 149 municipis i 363.783 habitants.   Bus Balaguer conveni web

La integració permet als usuaris viatjar amb bus i tren usant un sol títol de transport i sense cap cost afegit. Dóna més flexibilitat als ciutadans a l’hora d’utilitzar el transport públic i suposa un important estalvi ja que amb una mateixa targeta es podrà usar el bus urbà de Balaguer i transbordar a un bus interurbà o als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (línia Lleida-La Pobla) i després fins i tot a un altre bus urbà de Lleida ciutat, pagant només una vegada pel primer viatge.

Títols d’1 i 2 zones

Els usuaris de Balaguer passen a disposar, a partir d’ara, d'una àmplia gamma de títols de transport adaptats a les seves característiques de mobilitat. Les tarifes que s’aplicaran són per a tots els títols d’1 a 2 zones, les que existeixen actualment segons la zonificació del sistema tarifari integrat. Així, per exemple, si un usuari vol utilitzar el transport urbà de Balaguer (zona 2) i després transbordar a un bus interurbà amb destinació Tàrrega (zona 2), l’usuari haurà d’adquirir títols d’una zona perquè no travessa de la zona 2 a la zona 1. En canvi, si un usuari vol desplaçar-se fins a Lleida (zona 1), haurà d’adquirir títols de 2 zones, atès que Balaguer i Lleida pertanyen a dues zones tarifàries diferents.

La validació sense contacte de les targetes es farà a bord dels busos amb el mateix maquinari dels serveis d’autobús interurbans, que permet la validació i també la recàrrega al mateix vehicle. La venda de títols es realitzarà a la xarxa de venda i recàrrega que l’ATM té distribuïda per tot l’àmbit i que consta de 228 punts, principalment quioscos, estancs i supermercats Plusfresc i 10 Centres d’Atenció al Client.