logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

4 de novembre de 2016

A partir de dilluns 7 de novembre es posa en marxa un nou bus exprés.cat que comunicarà Barcelona amb Alella (Maresme) i Vallromanes (Vallès Oriental). Avui, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat dels alcaldes d'Alella, Andreu Francisco, i de Vallromanes, David Ricart, ja ha fet el trajecte d'inauguració.

Aquesta serà la 30a línia d’altes prestacions que s’implanta a Catalunya del total de 42 previstes, és a dir, que en quatre anys ja s’han posat en marxa el 71% de les que s’havien projectat. De les 30, 19 són a la demarcació de Barcelona, 6 a la de Tarragona, 3 a la de Girona i 2 a la de Lleida.  Inauguració Bus Bcn Alella R2

La nova línia oferirà 8 freqüències més per sentit de manera que hi haurà 20 expedicions d’anada i 20 de tornada, de dilluns a divendres feiners, excepte agost. D’aquestes, 6 sortiran de Vallromanes coincidint amb les hores punta del matí, migdia i vespre i la resta d’Alella. En sentit contrari, n’hi haurà 5 que arribaran al municipi vallesà i que cobriran també les franges de més demanda.

Pel que fa als dissabtes, diumenges i festius i als dies laborables del mes d’agost, l’oferta s’incrementa amb 9 noves expedicions per sentit. Per tant, hi haurà 30 expedicions (15 d’anada i 15 de tornada), 12 de les quals (6 per sentit) allargaran el seu recorregut fins a Vallromanes.

Els vehicles disposen de premsa gratuïta i Wi-Fi a bord, són 100% accessibles i estan integrats sota una mateixa imatge corporativa, que dóna visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació. Del total de vehicles que formen part de les línies d’altes prestacions, 140 busos tenen la imatge de l’exprés.cat.

117.000 usuaris cada any

El corredor Alella-Barcelona transporta anualment 117.000 usuaris. Quant als títols de transport, són vàlids tots els que formen part del sistema tarifari integrat de l’àrea de Barcelona.

A més, en el marc del programa de manteniment i millora de les marquesines de transport públic, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la millora de l’accessibilitat i confort d’aquests equipaments. Aquests treballs s’han iniciat amb la remodelació de la marquesina d’Alella on s’ha instal·lat un suport isquiàtic per millorar la comoditat de les persones amb mobilitat reduïda.

4 anys d'exprés.cat

El conseller Rull ha xifrat en 28,2 milions el nombre de persones que ha transportat la xarxa exprés.cat des que es van posar en servei les primeres línies, a l’octubre de 2012. L’any 2015, els usuaris van ser 10,2 milions i la previsió per a aquest 2016 és de 16,4 milions de viatgers. El titular de Territori i Sostenibilitat ha recalcat que “l’aposta pel Govern pel transport públic és inequívoca perquè malgrat que el pressupost s’ha anat reduint des de l’any 2010, hem fet un esforç molt important per augmentar la inversió en el transport públic per carretera, L’any 2011 el pressupost era de 24 milions i ara és de 42”.