logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

A diferència dels tradicionals, aquest semàfor queda dins del camp de visió de les persones que caminen mirant el mòbil.

14 d'octubre de 2016

Sant Cugat ha posat en marxa el seu primer ‘semàfor a terra amb l’objectiu de reforçar la seguretat d’aquells vianants que caminen mentre consulten el seu telèfon mòbil o altres aparells electrònics amb pantalla tàctil.  SemaforTerra St Cugat R

Es tracta d’una franja de llums led de color vermell que s’ha instal·lat a banda i banda del semàfor que hi ha a la plaça dels Quatre Cantons i que s’encén quan es prohibeix el pas dels vianants. A diferència del semàfor tradicional, aquesta franja de llums queda dins del camp de visió d’una persona que consulta un telèfon mòbil. D’aquesta manera, es reforça l’avís d’aturar-se per als vianants que caminen mirant aquests aparells electrònics i, per tant, s’augmenta la prevenció per evitar un accident.

L’Ajuntament ha fet aquesta intervenció en un dels semàfors de Sant Cugat que regula una major afluència de pas de vianants. De fet, el semàfor de la plaça dels Quatre Cantons regula el pas a l’únic tram de l’eix de vianants que es creua amb un carrer transitat per vehicles. La posada en marxa d’aquest projecte, que ha suposat una inversió de 5.000 euros, es podria estendre en un futur a d’altres semàfors de la ciutat.

El ‘semàfor a terra’ és una iniciativa pionera que ja s’ha posat en marxa en algunes ciutats europees per augmentar la prevenció i evitar accidents.