logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Soler i Sauret atén així la petició d'alguns usuaris amb mobilitat reduïda de Molins de Rei. Els nous busos fan les línies interurbanes L50, L62, L63, L64, E17

 6 d'octubre de 2016

L'empresa Soler i Sauret ha fet la presentació, aquest passat dissabte, 1 d'octubre, de 3 noves unitats d'autobusos de línies interurbanes, que presenten com a novetat  dues places reservades per a persones amb mobilitat reduïda, una més que les que tenien fins ara. L'ampliació respon a la petició popular d'alguns ciutadans de Molins de Rei, i concretament d'una parella d'usuaris, que no podien viatjar junts en el mateix autobús perquè ambdós van amb cadira de rodes.

L'acte de presentació ha tingut lloc la Pl. del Molí de Molins de Rei i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, Xavi Paz, primer tinent d’alcalde, Miquel Zaragoza, tinent d’alcalde i regidor de mobilitat, i Mercè Sant Martí, directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Barcelona.  Bus adaptat Molins de Rei 005 R

Les 3 noves unitats d'autobusos, que estan en funcionament des del passat 12 de setembre, presten servei a les línies:

L50: Vallirana – Barcelona (Collblanc)

L62: Torrelles – Barcelona (Collblanc)

L63: Sant Andreu de la Barca – Pallejà – Barcelona (Pl. Francesc Macià)

L64: Martorell – Barcelona (Pl. Francesc Macià)

E17: BusExpress Vallirana – Barcelona (Pl. Francesc Macià).

Fins ara, els autobusos de Soler i Sauret només tenien 1 plaça per a una persona amb mobilitat reduïda. Alguns usuaris amb cadira de rodes havien mostrat a Soler i Sauret, S.A. la conveniència de dotar als vehicles de transport interurbà de l’empresa de més d’una plaça per a persones amb mobilitat reduïda.  Des de Soler i Sauret, S.A. es va recollir aquest suggeriment i, aprofitant la incorporació de nous vehicles aquest 2016, es van encarregar les noves unitats amb una nova distribució interior que permet viatjar a dues persones amb cadira de rodes.

D’acord amb el pla de renovació i ampliació de la flota que l’empresa té signat amb la Direcció General de Transports i Mobilitat (DGTM) de la Generalitat, entitat titular de les concessions de transport interurbà per carretera operades per Soler i Sauret, S.A., el passat 12 de setembre es van incorporar al servei 3 noves unitats amb la nova distribució interior.

 Dues d’aquestes unitats han estat carrossades per Castrosua sobre un bastidor Scania de 15 metres, disposen de 53 seients, 4 seients abatibles i 2 places PMR, climatització Thermoking, sistema de detecció d’incendis Fogmaker, rampa telescòpica Massats i cartells electrònics BQB amb sistema dot-led. La tercera unitat també carrossada per Castrosua però sobre un bastidor MAN de 13m amb 41 seients, 4 seients abatibles i 2 places PMR i igual que les anteriors disposa de climatització, detecció d’incendis, rampa telescòpica i cartells electrònics BQB.

El fet que dos dels vehicles incorporats siguin de 15 metres suposa una millora del servei, ja que aquests vehicles ofereixen fins a un 20% més de capacitat que els vehicles de 13 metres.

Des de l’any 2013, en compliment del compromís adquirit amb la DGTM, tots els autobusos de l’empresa estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda i disposen de rampa d’accés i espai reservat per a cadires de rodes.