logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

L'AMTU subvencionarà part del cost d'aquests vehicles, a través del conveni signat amb la Generalitat i destinat a finançar el transport públic dels ajuntaments associats

16 de setembre de 2016

L'Ajuntament de Sabadell ha presentat, aquest divendres 16 de setembre, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, els dos autobusos nous de què disposarà a partir d’ara la xarxa urbana de Sabadell i que començaran a circular aquest mateix mes. Es tracta de dos vehicles d’última generació, que formaran part de la flota que gestiona Transports Urbans Sabadell (TUS). Són de la marca MAN i porten motor dièsel Euro VI, de baixes emissions, tal com estableix la normativa de la Unió Europea.  L’ajuntament va aprobar en el ple de març la incorporació de tres nous vehicles, dos dièsel Euro VI i un híbrid, gasoil Euro VI – elèctric, com a inici d’una renovació progressiva de la flota que finalitzaria en el 2019. A principis de l’any vinent està previst que entri en funcionament el primer vehicle híbrid que ha adquirit la ciutat.

Han assistit a l'acte de presentació l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, el director general de l’AMTU, Joan Prat, el president de Transports Urbans de Sabadell (TUS), Paco López, el Gerent de TUS, Xavier Cañadas i representants municipals i de les diferents marques.L'AMTU subvencionarà part del cost d'aquests vehicles, gràcies al conveni signat amb la Generalitat i que està destinat a finançar el transport públic dels ajuntaments i entitats que formen part de l'Associació.  

29424467020 BusSabadell R

 

Els dos vehicles reportaran molts beneficis als usuaris pel desenvolupament tecnològic amb què estan dissenyats, pel confort que presenten, per la doble rampa automàtica i manual per a persones amb mobilitat reduïda, per les millores en seguretat, com el sistema d’avís lluminós i acústic per a les portes en moviment, o dispositius d’última generació com la incorporació de connectors USB a la plataforma central per recarregar dispositius electrònics.

Així mateix, el motor Euro VI de baixes emissions comporta que es redueixin les emissions locals –CO, HC, Nox, PM– més d’un 95% respecte dels vehicles que substitueixen i permeten reduir una mitjana del 6% de les emissions del global de la flota.

Els autobusos disposen de 28 seients i tenen capacitat per a més de 50 persones dretes, incloent l’espai per a dues cadires de rodes, gràcies al disseny de la carrosseria, que optimitza l’espai interior.

El preu de cada vehicle és de 230.000 € –cosa que representa un total de 460.000 €–, compra que s’amortitzarà durant un període de 10 anys, com és habitual en aquest tipus d’inversió.

El Govern municipal s’ha compromès a renovar progressivament la flota d’autobusos a Sabadell, que ara consta de 62 unitats. D’aquesta manera, es compraran vehicles que emeten menys emissions, més avançats tecnològicament i amb un funcionament adequat a les necessitats de servei de la ciutat de Sabadell.

En aquest sentit, s’està treballant en un Pla d’Inversions del Transport Públic que no només permeti renovar la flota, sinó també dur a terme actuacions complementàries per millorar la informació de les parades i la qualitat del servei. Aquest Pla està en procés de redacció i es preveu que s’aprovi aquest any.

Augment d’usuaris el 2015

El nombre total d’usuaris de la xarxa d’autobús a Sabadell l’any 2015 va ser de 12.663.069, xifra que representa un increment de 244.119 usuaris respecte a l’any anterior, és a dir, un 1,97 % més que el 2014. Aquest augment és el primer des del 2009, quan els efectes de la crisi es van traslladar també al transport públic. Des de llavors les xifres havien anat disminuint cada any, excepte un lleuger increment registrat el 2011, però com a conseqüència de la incorporació de la línia 12 de Sabadell a Sant Quirze dins del sistema urbà de transport.

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, té lloc del 16 al 22 de setembre amb diversos actes i promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segures i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.