logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

20 de juliol de 2016

Amposta tindrà una estació de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics. Serà l'única estació urbana ràpida que hi ha entre Tarragona i Castelló. 

La seva instal·lació, que té un pressupost de poc més de 48.600 euros, no tindrà cap cost per a l'Ajuntament, ja que es finançarà a través de dues subvencions i d'aportacions de marques de vehicles. En concret, el consistori rebrà una subvenció de l'ICAEN (Institut Català de l'Energia) de 25.000 euros, una de MOVEA (del ministeri d'Indústria, Energia i Turisme) de 15.000 euros i l'aportació de 12.000 euros repartits entre quatre de marques de vehicles.

Per tal d'avançar el projecte, en el ple del passat dimarts va aprovar una modificació de pressupost de 23.700 euros que servirà per avançar part de les subvencions que encara no s'han fet efectives. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha subratllat que el servei que oferirà l'estació permetrà fomentar la implantació de vehicles sostenibles.

L'Ajuntament d'Amposta està treballant en l'elaboració d'un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) que serà l'eina que guiarà al municipi per arribar al 2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005. El PAES és un dels elements fonamentals per aconseguir els objectius que marca el “Pacte d'Alcaldes”, iniciativa de la Comissió Europea que impulsa la lluita contra el canvi climàtic a nivell local i que, l'Ajuntament d'Amposta va adherir-s'hi de manera voluntària el dia 30 de març de 2015.

La primera fase del PAES consistirà en l'elaboració d'un inventari municipal de consums energètics i d'emissions de GEH associades als principals sectors d'activitat i en la realització d'avaluacions energètiques a diversos equipaments municipals. Aquesta fase serveix per analitzar la situació actual del municipi i definir l'estratègia d'actuació per reduir les emissions de GEH. Amb els resultats d'aquesta primera fase, es definiran accions tant en l'àmbit municipal com del propi Ajuntament per actuar en camps tant diversos com ara el foment de la mobilitat sostenible i l'ús del transport públic, l'estalvi energètic en l'enllumenat públic i l'aplicació de mesures de millora energètica als edificis de titularitat municipal, entre altres mesures.