logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

L'Ajuntament cedirà vehicles elèctrics a empreses i particulars de la zona de la Riera de Caldes, per sumar entre tots 5.000 quilòmetres

 

7 de juliol de 2016

L'Ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda ha posat en marxa el projecte "5.000 km electric experiences", una experiència pilot en mobilitat elèctrica que ofereix la possibilitat que la ciutadania i les empreses interessades puguin provar un vehicle elèctric durant uns dies. L'ajuntament cedirà vehicles elèctrics (cotxes, furgonetes, motos, bicis i vehicles industrials) a particulars i empreses de la zona de la  Riera de Caldes per sumar 5.000 quilòmetres entre tots. 

L’objectiu d’aquest nou programa és apropar el vehicle elèctric al teixit empresarial i la ciutadania i sensibilitzar sobre els avantatges que suposa, com ara l’estalvi econòmic, la comoditat, la reducció de soroll i la disminució de les emissions. Els usuaris podran utilitzar durant uns dies en els seus trajectes o en les seves tasques habituals aquests vehicles, que seran monitoritzats amb una sèrie de dades sobre el seu comportament com el temps de recàrrega, el consum elèctric, el recorregut, etc. cotxe elèctric Sta Perpètua

El projecte s’adreça a aquelles persones residents, estudiants o treballadores i a empreses, professionals i autònoms, de les poblacions de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC): Santa Perpètua, la Llagosta, Polinyà, Palau, Caldes i Sentmenat. De moment, l'ajuntament ja ha rebut un centenar de peticions de voluntaris. Els vehicles es monitoritzaran per obtenir dades sobre el temps de recàrrega, el consum i el recorregut.

 Com a requisits, serà necessari disposar d’un espai habilitat per a la càrrega del vehicle, tenir el carnet de conduir necessari per al vehicle cedit amb un mínim de dos anys d’antiguitat i no haver comès infraccions greus per motius de trànsit.

L’Ajuntament va començar ahir amb la formació a les dotze primeres persones que podran provar aquests vehicles elèctrics.

Les persones interessades poden inscriure’s a través del formulari que trobaran al web www.rieradecaldes.com. El termini finalitzarà el 30 de novembre. Des de l'Ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda s'anima a provar bicicletes, motos i la furgoneta i s'especifica que, com que la majoria de sol·licituds són de turismes, els altres vehicles tenen menys llista d'espera. En aquest sentit, l'Ajuntament posa a disposició dues motos elèctriques, una de policia i una ideal per fer repartiments comercials. La moto de policia s'ofereix a altres administracions locals perquè també la puguin provar.

El programa s’emmarca en el projecte Vehicle elèctric i mobilitat sostenible a la Riera de Caldes i s’executa en el marc de la convocatòria 2015 de Projectes Innovadors i experimentals, atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).