logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

A partir del dilluns 4 de juliol es reforçaran els serveis d’autobús actuals per aconseguir més freqüències i un augment de la intermodalitat bus-tren

5 de juliol de 2016

La Generalitat ha posat en marxa ahir dilluns, 4 de juliol, una sèrie de millores en el transport públic de viatgers per carretera a la comarca del Baix Penedès. Es tracta de quatre actuacions que reforçaran els serveis existents i afavoriran la intermodalitat i l’accés a Rodalies. És el cas de el reforç les expedicions que actualment finalitzen al municipi de Banyeres del Penedès, que allargaran el seu recorregut fins a l’estació ferroviària de l’Arboç. D’aquesta manera s’aconseguirà que els nuclis dels municipis de Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Banyeres del Penedès, que no disposen de servei ferroviari, tinguin una connexió per accedir a les línies R4 i RT2 del sistema de Rodalies.

A més, es crea una parada d'intercanvi a prop de l’estació de l’Arboç que permetrà la combinació entre els diferents modes de transport públic (bus-tren). Aquest perllongament també possibilitarà que els residents en aquests tres municipis accedeixin a equipaments essencials com el Centre d’Atenció Primària de l’Arboç o l’institut d’aquest municipi, que també són centres de referència a la comarca.

Parada a l’hospital

A partir de dilluns també s’incrementarà el servei entre la Bisbal, Albinyana i el Vendrell amb una expedició més d’anada i una de tornada. D’aquesta manera, els dies laborables (excepte dissabtes) quedaran configurats amb vuit expedicions d’anada i set de tornada, millorant, alhora, la cobertura per franges horàries. Totes aquestes expedicions tenen parada a l’Hospital Comarcal del Vendrell, centre sanitari de referència per als residents a la zona.

També s’augmenta amb una expedició d’anada i una de tornada de dilluns a divendres feiners el servei entre els municipis de l’Arboç, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès i el Vendrell. Aquesta mesura, combinada amb el perllongament de tots els serveis cap a l’Arboç, permet tenir nou expedicions d’anada i vuit de tornada entre aquests municipis.

Finalment, es milloren les connexions entre la Juncosa de Montmell, la Bisbal del Penedès i el Vendrell. Actualment, el municipi de la Juncosa només disposa de servei de transport públic els dilluns, dimecres i divendres. A partir de dilluns també s’oferirà dimarts i dijous, de manera que es consolida una expedició d’anada i una de tornada de dilluns a divendres feiners. Això permet als residents de la Juncosa i les urbanitzacions del Mirador i la Pineda de Santa Cristina disposar d’un servei que els connecta amb la capçalera de la comarca tots els dies laborables.

Totes aquestes millores deriven de l'estudi de millora dels serveis de transport públic del Baix Penedès elaborat per la Direcció General de Transports i Mobilitat en col·laboració amb el consell comarcal i els ajuntaments.