logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

6 de juliol de 2016

Des del passat dilluns, 1 de juliol, ja funcionen els nous busos de les línies Reus-Salou i Girona-Torroella de Montgrí, i a partir de dissabte, 9 de juliol, es posen en marxa els de la línia Griona-Palamós-Palafrugell.

 

 Reus-Salou

Des de l’1 de juliol un nou bus exprés que comunica Reus (Baix Camp) i Salou (Tarragonès). Ofereix un servei diferenciat de l’actual, amb un recorregut que va de centre a centre dels municipis amb un temps de trajecte de 25 minuts. L’exprés.cat e5: Salou-Reus ofereix 14 expedicions d’anada i 14 de tornada de dilluns a dissabtes feiners durant tot l’any i complementa l’oferta del servei regular, que es manté. La línia exprés Reus-Salou forma part del sistema tarifari integrat de l’Autoritat del Transport Metropolità del Camp de Tarragona i, per tant, són vàlids tots els títols de transport. La demanda anual d’aquest corredor és de gairebé 450.000 usuaris.

Girona-Torroella de Montgrí

També des de l'1 de juliol, s'ha posat en servei el nou bus exprés que comunica Girona amb Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i arriba també fins a l’Estartit, amb parades intermèdies a Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls (Gironès), Colomers, Jafre i Verges (Baix Empordà). El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha assistit a l’acte d’estrena del nou servei.

L’actual servei interurbà es reconverteix tot en línia exprés, el que suposa una millora en l’oferta tant de dilluns a divendres com els caps de setmana. Concretament, s’ofereixen quatre noves expedicions diàries per sentit entre setmana i es dobla el servei actual els diumenges. S’implanta també una nova targeta multiviatge T-10/120 que suposa importants millores tarifàries en la part del recorregut que no forma part del sistema tarifari integrat de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Girona, és a dir, de Torroella a Colomers.

 

Girona-Palamós-Palafrugell

A partir de dissabte, 9 de juliol, nou bus exprés comunicarà Girona amb Platja d’Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Palamós i Palafrugell (Baix Empordà). Oferirà sis expedicions per sentit de dilluns a divendres durant tot l’any i quatre per sentit els dissabtes, diumenges i festius dels mesos de juliol i agost, que s’afegeixen als serveis existents
Ara es posen en servei les millores dels caps de setmana i, a partir de l’1 de setembre, els reforços dels dies feiners, juntament amb un nou títol T-10/120 que abarateix més de la meitat el preu del bitllet

Els horaris del servei exprés s’han coordinat amb els del servei interurbà actual de forma que es disposarà d’un total de 34 expedicions (17 anades i tornades) entre Palamós i Girona entre setmana que cobriran tota la franja horària.