logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Els ajuntaments que encara no s’hi hagin adherit, ho poden fer fins el 29 de juliol.

Granollers, 30 de maig de 2016

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS) que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema europeu ‘Mobilitat intel·ligent. Economia potent’, la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

La comissió institucional de la SMSS formada per administracions, món associatiu i representants socials del sector de la mobilitat, ha elaborat un catàleg d’activitats que es poden realitzar:   Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

-Caminades: Es proposa realitzar diferents caminades populars (de tipus saludable, cultural, verdes, escolars..)
-Activitats de bicicleta: “Pedala 2016”
-Transport Públic: Campanya d’informació dels sistemes de transport públic integrats
-Cursa de transports (data pendent de decidir)
-Dia sense cotxes: 22 de setembre
-EXPOelèctric (dates del 29/09 al 02/10). Jornada dedicada als vehicles elèctrics (Barcelona)
-Qualitat de l’aire: vehicles equipats amb analitzadors automàtics i captadors manuals per mesurar els contaminants atmosfèrics i sensors per a les variables meteorològiques, campanyes de control de vehicles bruts..
-Concurs a Instagram “Apunta’t al ClicMob!”: Publicació de fotografies sobre el transport i la mobilitat sostenible (del 5 al 22 de setembre). Etiquetes #mobilitat2016 #mobilitat2016_ATMbarcelona

Així mateix, s’ha acordat que el el dia 22 de setembre se celebrarà el Dia Mundial sense Cotxes. 

              Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Els objectius principals de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura són els següents:
Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.   

29 de juliol, data límit d’adhesió

Els ajuntaments que vulguin adherir-se al a Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura tenen fins el 29 de juliol per signar la carta d’adhesió. Aquest és un esdeveniment que té repercussió europea i, per tant, els muncipis que s’hi adhereixen es posicionen com a muncipis sostenibles a nivell europeu, a través de les activitats que realitzen durant aquella setmana.