logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

El servei de trens dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), a la línia Barcelona-Vallès, s'amplia entre les estacions de Terrassa Nacions Unides i Les Fonts (Vallès Occidental). 

Barcelona, 9 de maig de 2016

Les dues noves circulacions estan en marxa des del passat 9 de maig . Ara, en lloc d’iniciar el servei a Rubí, ho fan a Terrassa Nacions Unides. Aquests trens surten d’aquesta estació a les 7.56 hores i a les 8.04 hores i circularan com els de la línia S5, aturant-se a totes les estacions, excepte a Les Planes, Baixador de Vallvidrera i Peu del Funicular. “Aquest increment de freqüències significa capacitat per a mil persones més i una descongestió del sistema ferroviari en moments de màxima afluència”, ha destacat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

42,2% més de viatgers a les estacions

L’increment de freqüències en hora punta dóna resposta a l’augment de viatgers que ha experimentat la línia des de l’entrada en servei de tres noves estacions a Terrassa, el juliol de 2015. Des d’aleshores, la demanda ha crescut un 42,2% a la ciutat, que en xifres absolutes suposa 828.727 viatgers més. En aquest sentit, el conseller ha posat en valor el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat a Terrassa, que “ha estat una història d'èxit, ja que els càlculs inicials no preveien tants nous usuaris”. Rull ha afegit que “aquestes xifres mostren l'aposta per la mobilitat sostenible i segura”.

Pel que fa al total de viatgers al Metro del Vallès, el perllongament de Terrassa ha incrementat la demanda en un 5,8%. De les tres noves estacions, la que ha registrat més usuaris és Vallparadís Universitat amb 638.604, seguida de Terrassa Estació del Nord amb 384.181 i de Terrassa Nacions Unides amb 293.855 passatgers. L’estació de Terrassa Rambla, que era el final de la línia S1 fins ara, continua al capdavant amb un registre d’1.201.568 usuaris des de la inauguració del nou servei.

L’arquitecte Muncunill, nou nom ferroviari

A l’acte de bateig del tren també hi ha assistit el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. La unitat de tren batejada amb el nom de l’arquitecte terrassenc Lluís Muncunill forma part de la sèrie 113, uns trens que substitueixen les antigues 111 a les línies S1 (Terrassa), S2 (Sabadell) i L6 (Reina Elisenda) per modernitzar la flota.

El nom de Muncunill s'ha triat perquè és un personatge molt emblemàtic, que va projectar bona part dels edificis que han esdevingut símbols indiscutibles de la ciutat.