logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Amb el lema ‘Mobilitat intel·ligent. Economia potent’, l’organització pretén arribar aquest any al 80% de municipis de més de 10.000 habitants

Barcelona, 26 d'abril de 2016

La comissió institucional de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, formada per institucions, entitats, associacions i operadors, ha acordat la data de la celebració d’enguany d’aquest esdeveniment que vol sensibilitzar la ciutadania de la importància de moure’s de manera saludable i respectuosa amb el medi ambient.

La cita tindrà lloc aquesta vegada del 16 al 22 de setembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat. El Dia Sense Cotxes, que tindrà lloc el 22 de setembre, posarà el punt i final a la Setmana de la Mobilitat. 

Reivindicació de l’”smart mobility”

La comissió institucional de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura està formada per la Generalitat, ajuntaments, Autoritats del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, i les Autoritats Territorials de Transport (ATM) de Tarragona, Lleida i Girona, associacions del tercer sector vinculades a la salut i la mobilitat, i operadors. Treballen conjuntament per dissenyar el catàleg d’activitats i actes per oferir als ajuntaments adherits, que van des de les clàssiques pedalades i caminades, fins a concursos en les xarxes socials. En aquest sentit, està prevista la celebració de la cinquena edició del concurs d’Instagram ‘Apunta’t al Clic Mob!, que premia les fotografies més valorades sobre mobilitat.

El lema d’aquest any, que és una traducció de l’europeu, reivindica el concepte d’’smart mobility’. Així, a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, el lema també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l’hora de contribuir al desenvolupament econòmic.