logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

El ple del mes de març ha aprovat la incorporació de tres nous autobusos a la flota de Transports Urbans de Sabadell (TUS). Es tracta d'un autobús híbrid i dos dièsel Euro 6, que suposen la primera incorporació des de l'any 2007.

TUS 2016Actualment, l'edat mitjana de la flota és de 14 anys. "Cinc busos tenen més de 21 anys, cinc més de 20, i quatre més de 19", explica el regidor d'Espai Públic, Xavi Guerrero, que assegura que Sabadell és la ciutat de les seves característiques amb la flota de busos més envellida. A més, hi ha hagut unitats que en els últims anys no s'han pogut reparar, fet que ha provocat problemes de freqüències de pas.

La compra dels nous vehicles s'ha fet de manera mesurada i amb l'objectiu d'acabar el mandat donant de baixa les unitats més velles. Els nous vehicles són dos dièsel Euro 6 i un híbrid, que consumeix un 30% menys de combustible fòssil que els Euro 6 normals. De fet, el vehicle híbrid ja s'ha provat a la ciutat i se n'ha adquirit una unitat amb la finalitat de testar-la de manera oficial, i amb la possibilitat de retornar-la al cap de l'any si el seu rendiment no és l'esperat.