logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Aquest conveni entre la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de VNG i l'empresa PLANA soluciona definitivament la problemàtica generada per la sentència del TSJC que anul·lava les línies d'autobús L3 i L4. 

VNGBUS 2016tweet

Aquest dijous 18 de febrer de 2016 s'ha realitzat la signatura del conveni entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Generalitat de Catalunya i l'empresa PLANA que garanteix el recorregut i el ple funcionament de les línies de l'autobús urbà L3 i L4.

L'acord entre les dues administracions (Ajuntament de VNG i Generalitat de Catalunya) i l'empresa PLANA esdevé una solució definitiva i viable tècnicament i júridica a la sentència que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va emetre aquest al mes de juliol i que obligava l'Ajuntament de la ciutat a suspendre les línies L3 i L4 perquè incidien, restant passatgers, en les línies interurbanes V-GC-18 i V-2963 de l'empresa PLANA que comuniquen Vilanova i la Geltrú amb Sitges i Sant Pere de Ribes.

El regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet s'ha mostrat molt satisfet per l'acord ja que la sentència del TSJC només donava dues opcions a l'Ajuntament "o eliminar les línies L3 i L4 en la totalitat del seu recorregut o bé compensar econòmicament l'empresa PLANA per una quantia anual d'uns 280.000 euros". En aquest sentit, Joan Giribet ha explicat que "la signatura d'aquest conveni a tres bandes permet mantenir el servei i les parades tot i que la gestió anirà a càrrec de l'empresa que actualment té la concessió del bus interurbà".

Amb la signatura del conveni, ha recordat el regidor Giribet, "solucionem una problemàtica que arrossegàvem des de l'any 2002". El regidor de Mobilitat ha destacat que "aquest era un tema que ens preocupava molt i en el qual hi hem treballat intensament per tal d'arribar a una solució de consens".